Hakkari’yi Yüksekova'nın voleybol takımları temsil edecek

2 yıl önce Yüksekova Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan erkek ve kadın voleybol takımları il gruplarında çıktıkları 6 maçı da kazanarak, bölge şampiyonalarında Hakkari’yi temsil etme hakkı kazandı.

17 Nisan’da Siirt’te yapılacak bölge şampiyonasını ilk 2 içinde tamamlamaları durumunda, Türkiye yarı finallerine ve oradan da finallere katılacak olan voleybol takımlarının büyük hedefi ise Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Ligi’ne çıkmak.

Yüksekova Haber’e açıklamalarda bulunan Yüksekova Gençlik Merkezi Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Naim Karagöz finallerde mücadele etmeleri durumunda oyuncuların büyük takımlar tarafından görüleceğini dile getirerek, "Finallerede gençlerimizi, öğrencilerimizi büyük takımlar görürler transfer ederler, biz de 2. Lig için mücadele etmeye devam ederiz" dedi.

voleybol2.jpg

"Heyecanlıyız ama başaracağız"

Kadın voleybol takımının oyuncularından Ayşe Atıl ise bölge şampiyonasında mücadele edecek olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "İlçemizi ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hepimiz çok heyecanlıyız. En iyi yere varmak istiyoruz" dedi.

"Heyecanlıyız ama başaracağız" diyen Roza Yaşar ise bu aşamaya gelene kadar çok zorluklar çektiklerini belirterek, "Hep beraber büyük bir çaba ve emek sarf ettik. Başaracağız takımımıza güveniyoruz" dedi.

voleybol3.jpg

"Yüksekova’da artık voleybol da konuşuluyor"

Yüksekova Gençlik Merkezi Erkek Voleybol Takımı’nın antrenörü Şilan Karay, 2022 yılında kurdukları takımla güzel dereceler elde ettiklerini ifade ederek, "Genç erkekler kategorisinde ilimizi ilçemizi Van’da temsil edeceğiz inşallah. Van’da iyi bir derece yapabilirsek Ankara’ya Türkiye Şampiyonası’na çıkacağız. İstikrarlı disiplinli bir çalışma sonucu bu başarıyı elde ettik. Yüksekova’da voleybolu konuşturabilmek bizim için mutluluk verici bir durum. Artık Yüksekova’da diğer branşlar dışında voleybol da konuşuluyor" dedi.

Amaçlarının Türkiye’de iyi bir derece elde etmek olduğunu ifade eden Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz ise sadece voleybol da değil diğer alanlarda da amaçlarının bu olduğunu belirtip, "Nitekim geçen sene kültür sanat yarışmalarında Türkiye 2’ncisi olduk. Yine müzikte il 1’inciliğini elde ettik. Bu alanlarda güzel çalışmalar yapıyoruz. Bizleri izlemeye devam edin. İnşallah daha güzel çalışmalarımızı göreceksiniz" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.