YÖK Başkanı: Üniversiteye girişte değişiklik yok

YÖK Başkanı: Üniversiteye girişte değişiklik yok

Yeni lise modelinin açıklanmasının ardından gözler üniversitelere döndü. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, böyle bir düzenlemenin olmadığını dile getirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Yekta Saraç, üniversiteye girişle ilgili herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca değiştirilen ortaöğretim sisteminin üniversitelere de yansıyacağı söylentilerini yalanlayan Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin bir sistem değişikliğinin şu an gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Yeni lise modelinin açıklanmasının ardından söz konusu değişiklik ile ilgili bilimsel çalışma ya da raporun MEB tarafından kendilerine ulaşmadığına vurgu yapan Saraç, “YKS’nin TYT oturumunda sayısal ve sözel okuryazarlığın sorgulandığı bir sistem getirdik. Bu sistem olumlu sonuçlar üretti” değerlendirmesinde bulundu.

‘DEĞİŞİM İÇİN SEBEP YOK’

“Üniversite giriş sistemlerinin gökten inmiş kurallar, kanunlar olmadığına” değinen Saraç, “Bunların gerekliliklerinin bilimsel olarak ispatlanması ve kamuoyunun da içine sinmesi lazım. Şu an sistem değişikliği gündemimizde yok. Bunun olması için herhangi bir sebep görmüyoruz” dedi.

“Yeni lise tasarımı ilk mezunlarını 2024’te verecek. Bu kapsamda o yıl üniversite sınavı değişecek mi” şeklindeki soru üzerine Saraç, “TYT’de sözel ve sayısal okuryazarlık getirdik. YÖK olarak en azından ben ve ekibimiz, bundan vazgeçilmesi için bir neden görmüyoruz. Ne pedagojik ne bilimsel bir neden görüyoruz ama müfredatla ilgili bir değişiklik söz konusu olursa bu ikinci aşama olan AYT’ye elbette yansır. O zamanki duruma bakılır ve değerlendirilir” vurgusu yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.