Yıldırım'ın ilk durağı Diyarbakır

Yıldırım'ın ilk durağı Diyarbakır

AKP genel başkan adayı olarak açıklanan Binali Yıldırım, bugün öğlenden sonra Diyarbakır'a ziyarette bulundu.

AKP’nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından ayağının tozuyla Diyarbakır’a gitti.

Yıldırım, beraberindeki heyet ile kentte 12 Mayıs gecesi merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyünün Dürümlü mezrasında yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti.

Yıldırım, daha sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi:

“Birbiriyle akraba 16 kardeşimiz bir kamyon dolu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi bir plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Çok değerli vatandaşlarımızın bugün acılarını paylaşıp, azaltılma günü, dayanışma günüdür.

"Milletimiz rahat olsun. Emin olsun ki bu terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kast edenler, masum ve korumasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır. Bir kez daha tanışık köyünün sakinlerine, kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki, gereken neyse her şey yapılacaktır. Devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek. Bölgede temmuzdan beri devam eden, vatandaşlarımızın huzurunu ve kardeşliğini bozmaya, ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile amansız mücadele veren güvenlik kuvvetlerimizi, korucularımızı ve şehitlerimizi de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Onlar bilmeli ki 78 milyon vatan evladı duasıyla ve desteğiyle gece gündüz arkalarındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.