Whatsapp'ta güvenliği artıracak yöntemler

Whatsapp'ta güvenliği artıracak yöntemler

1,5 milyara yakın insan Whatsapp kullanıyor ancak bu mesajların güvenliği tartışılıyor.

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, dünyanın en popüler uygulamalarından biri haline geldi. 1,5 milyara yakın insan Whatsapp kullanıyor ancak bu mesajların güvenliği tartışılıyor. WhatsApp hesabınızı ele geçiren ya da izinsiz bir şekilde mesajlarınızı okuyan bir kişi, hayatınıza dair birçok gizli bilgiye ulaşabilir. Yapacağınız birkaç ayarla,uygulamayı daha güvenli hale getirebilirsiniz. İşte bazı yöntemler.

Güçlü bir ekran kilidi belirleyin

Öncelikle cihazınıza ulaşılmayı zor hale getirin. Mobil cihazınızın çalınması halinde içerisindeki tüm veriler üçüncü kişiler tarafından erişilebilir. Ekran kilitleri, çalınma durumlarında telefondaki verileri güvenli tutar.

İki adımlı doğrulama

Güvenliğinize yeni bir katman eklemek için iki adımlı doğrulamayı kullanabilirsiniz. Altı haneden oluşan bir parola belirlediğiniz halde, telefon kilidini açtıktan sonra Whatsapp'a girdiğinizde, sizden bu şifre istenecektir. Özelliği etkinleştirmek için, WhatsApp uygulamasında Ayarlar > Hesap > İki Adımlı Doğrulama > Etkinleştir yolunu takip edebilirsiniz. Kendiniz için kolay ancak; ikinci kişiler için tahmin edilmesi zor bir şifre belirleyerek mesajlarınızı güvenli hale getirebilirsiniz.

Bulut teknolojisini Whatsapp'ta kullanmayın

Uygulamada mesajları yedeklemek ve tekrar ulaşmak isterseniz, Google Drive ya da iCloud gibi bulut depolama servislerini kullanabilirsiniz. Ancak yedeklenen bu mesajlaşmalar şifrelenmemekte. Bu da siber korsanların yedeklenen mesajlaşma kopyalarına ulaşabilme ve okuyabilme ihtimalini ortaya çıkarıyor. Otomatik bulut yedeklemesini kapatmak için WhatsApp’ta izlemeniz gereken yol şu şekilde: Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği > Otomatik Yedekleme

Gelen mesajlara dikkat edin

'Yeni Whatsapp özellikleri' gibi güvenilmeyen mesajlar aldığınızda bunlara güvenmeyin. Siber korsanlar tarafından gönderilen bu mesajlar, verilen bağlantıya tıklandığında kullanıcının verilerinin çalınmasına davetiye çıkarır.

Güvenlik kodlarına dikkat edin

Uygulamada açılan sohbetler için yeni bir güvenlik kodu oluşturulur. Yalnızca her iki taraf da aynı koda sahip olursa güvenlik gerçek anlamda sağlanır. Güvenlik kodlarının farklı olması, üçüncü parti bir kişinin ya da organizasyonun sohbetinize eriştiğini gösterir. Güvenlik kodlarının değişip değişmediğini fark etmenin kolay yolu ise uygulamanın güvenlik bildirimlerini etkinleştirmek. Güvenlik kodu her değiştiğinde sizi bilgilendirecek özelliği etkinleştirmek için Ayarlar > Hesap > Güvenlik yolunu izleyebilirsiniz.

Sahte Whatsapp Web uygulamalarından uzak durun

WhatsApp Web uygulaması, sohbetleri bilgisayarlardan da sürdürmeye olanak tanıyor. İnternette WhatsApp sohbetlerini bilgisayara taşıyan ve aynı zamanda fazla özellik sunan üçüncü parti uygulamalar mevcut fakat hiçbirisi WhatsApp Web servisinin sağladığı güvenliği garanti edemiyor. Güvenli bir mesajlaşma deneyimi için web.whatsapp.com adresini kullanmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.