Van'da protestolar sürüyor: Dem Parti MYK toplantısını Van'da yaptı

Van'da protestolar sürüyor: Dem Parti MYK toplantısını Van'da yaptı

Van'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesine tepkiler bugün de sürüyor.

Van'da dün yaşanan olayların ardından bugün de birçok esnaf kepenk açmadı. Sabah saatlerinde değişik noktalardan yürüyüşler başladı. Güvenlik güçleri yürüyüşlerini izinsiz yaptıkları gerekçesiyle birçok noktada kitleye müdahale etti.

Bazı sokaklarda barikatlar kurulurken DEM Parti de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını Van'da gerçekleştirdi. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında yapılan toplantının ardından yürüyüş yapıldı. Perihan AVM önüne gelen aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Van Belediye Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, siyasetçi Leyla Zana, Başak Demirtaş, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP heyeti, SYKP Eşbaşkanı Mertcan Titiz, EHP Başkanı Hakan Öztürk, TİP Başkanı Erkan Baş'ın da aralarında olduğu heyet, açıklama yapmak üzere Feqiyê Teyran Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sonrası açıklama yapıldı. Açıklama sırasında sık sık “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.

690x450nc-wan-yuruyus-yeni1.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.