Van Gölü'nde İnci Kefali avı yasağı yaklaşıyor: Balıkçılar son ağlarını bırakıyor

Van Gölü'nde İnci Kefali avı yasağı yaklaşıyor: Balıkçılar son ağlarını bırakıyor

Van Gölü'nde yaşayan inci kefali için 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesi balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor.

Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefali için 15 Nisan'da başlayacak av yasağı 15 Temmuz'da sona erecek. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Demir, "İlimiz ekonomisine, turizmine katkı sağlayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığını av yasağı döneminde korumaya çalışıyoruz. Kolluk kuvvetleriyle gece gündüz denetimler yaparak kaçak avcılığın önüne geçeceğiz" dedi.

Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefali için 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesi balıkçılar son ağlarını göle bırakıyor.

Balıkçılar, av yasağında kıyıya çektikleri teknelerinin ve ağlarının bakımını yaparken, 15 Temmuz'da yeniden başlıyor.

Balıkçı Kadir Tan yakaladıkları balıkları il dışında sattıklarını belirterek, "Balık bolluğu vardı bu yıl ve şimdi yasak başlıyor. 3 ay sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Av yasağı balık neslini korumak için var. Bu konuda herkesin hassas davranması gerekiyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.