Vali Çelik: Yüksekova'ya 3 bin konteyner, 10 bin çadırlık bir lojistik merkezi kurulacak

Hakkari Valisi Ali Çelik: “Olası bir depremde ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin hepsini Yüksekova merkezli olarak büyük bir lojistik depoda muhafaza edeceğiz” dedi.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Çelik hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Hastane ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Hakkari ve Yüksekova’da yapılması planlanan hastane projeleri hakkında bilgi verdi. Hem Yüksekova hem de Hakkari için hastane kapasitelerinin geliştirmesi kapsamında projeler hazırlandığını belirten Çelik, “Hakkari merkezdeki 100 yataklı ilave hastanenin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. Yüksekova birinci derecede deprem bölgesi olduğu için aslında aynı süreçte başlamışlardı. Deprem izolatörü konulma zorunluluğu birinci derece fay hattına yakınlığı sebebiyle projede bir tadilat gerektirdi. Bu tadilat sonuçlandı” dedi.

Yüksekova’daki hastanede şuan yatak doluluk oranının yüzde 60 olduğunu belirten Çelik, “Diğer ünitelerin yaygınlaştırılması, ilave ameliyathane, yoğun bakım ve kalp damar açısından gerekli olacak anjiyo ünitesi kurulması gibi alanlar açısından da hızlandırmış olacağız” dedi.

'Yüksekova'ya 2 Kadın Doğum uzmanı daha atandı'

Yüksekova’ya şu anda 2 tane ilave Kadın Doğum Uzmanının atandığını belirten Çelik, “Her branştaki eksiklikler hızla tamamlanacak. Eksiklikler var mıdır var. Ama malumunuz belli sayıda yan dal uzmanlığı yapan alanlarda mezun olan doktorlar az olduğu için ülke genelindeki şehirlere dağıtılması konusunda da zorluklar oluyor” dedi.

Yüksekova’da bir adli tıp uzmanının olduğunu belirten Çelik, “Belli sayıdaki konuları burada değerlendirebiliyor. Hem Adalet Bakanlığı, hem de İstanbul’daki Adli Tıp Kurumunun üzerinden buraya bir yetkilendirme yapmamız gerekiyor. Bu süreci de takip ediyoruz” dedi.

"3 bine yakın konteyner ve 10 bin çadır sevkiyatı başlayacak"

Depremlerden son hem İçişleri Bakanlığı hem de AFAD Başkanlığı ile görüşmelerini yaptıklarını belirten Çelik, “İlk olarak yaklaşık 3 bine yakın konteyner sevkiyatı başlayacak. Zemin ve saha düzenlemesi yapılınca ciddi anlamda bir konteynerı bu bölgeye Yüksekova merkezli bir geniş lojistik depo kurulumu yapılacak. 10 bine yakın çadır sevkiyatı yapılacak ilk etapta. Bunların 600-700’ü bugün yarın buraya ulaşacak. Buna ilişkin sorular akla geliyor, bunu da sizler aracılığıyla Yüksekovalı hemşerilerime aktarmak isterim. Olası bir depremde ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin hepsini Yüksekova merkezli olarak büyük bir lojistik depoda muhafaza edeceğiz. Bunun çalışmalarına başladık” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum