Twitter bot hesapları engellemek için harekete geçti

Twitter bot hesapları engellemek için harekete geçti

Elon Musk 15 Nisan'dan itibaren bot hesapların anketlerde oy kullanmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Musk, bot olduğu tespit edilen hesapların yalnızca uygulamanın kullanım koşullarını ihlal etmemesi halinde devre dışı kalmayacağını açıkladı.

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk'ın Twitter'ı 40 milyar dolara satın aldıktan sonra vaat ettiği bir değişiklik daha yürürlüğe giriyor. Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 15 Nisan'dan itibaren sosyal medya uygulamasındaki anketlerde yalnızca doğrulanmış hesapların oy kullanmasına izin verileceğini duyurdu.

Musk, 'Sizin İçin' başlığıyla kullanıcılara önerilen hesapların da aynı sebeple 15 Nisan'dan itibaren yalnızca doğrulanmış hesaplar olacağını söyledi. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle bot hesaplar ancak bir insanı taklit etmiyorsa ve Twitter'ın kullanım koşullarını ihlal etmiyorsa uygulamada var olabilecek.

'KUŞ ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ' DEMİŞTİ

Twitter'ın yönetim kurulunu kovmasının ardından tek üst düzey yetkili haline gelen Elon Musk, daha önceden "Twitter'ın harika olmasını istiyorum" demiş ve kendisini "mutlak ifade özgürlüğü taraftarı" olarak tanımlamıştı. Musk, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından sonrası ilk paylaşımında da "Kuş özgürleştirildi" demişti. Şirketin yönetimini devraldıktan sonra 'mavi tik' uygulamasının ücretli hâle geleceğini duyuran Musk, Yazar Stephen King'le girdiği fiyat tartışmasının ardından 'mavi tik' ücretinin aylık 8 dolar olacağını söylemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.