'Türkiye krize giriyor diyenlere inat en çok büyüyen 5 ülkeden birisiyiz'

'Türkiye krize giriyor diyenlere inat en çok büyüyen 5 ülkeden birisiyiz'

"İstanbul'un şu sokaklarına bakın, her taraf yemyeşil, çiçeklerle bezenmiş bu İstanbul, hepimizin hayal ettiği İstanbul"

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye kötüye gidiyor, krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında Türkiye arasında yerini aldı" dedi. Yıldırım, "Dünya krizden krize sürüklenirken Türkiye 28 Avrupa ülkesinin 25'inden daha fazla büyüdü" ifadesini kullandı. 

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"İstanbul'a ne yaparsak ne projeler kazandırırsak azdır. Çünkü İstanbul'a bizim borcumuz var. Gençliğimiz, en güzel yaşlarımız, en güzel hatıralarımızı İstanbul'la beraber yaşadık. Onun için İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Hemen Marmaray'ın yanında Avrasya tüneli, Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz. Dedemiz gemileri karadan yürütür de, onun torunları trenleri denizin altından geçirmez mi? Geçirdik mi? Yetmez! Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.

Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız.  İstanbul'u komşu kapısı yapacak, İstanbul İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız.  İstanbul-Ankara hızlı treni, yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun.  dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul! İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor! Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek. Hiç başlamayan bir tane var.

Şimdi Ahmet Arslan var, arslan gibi bir bakan. O bayrağı devraldı, Kanal İstanbul'u yapar, trafik sorununu da en aşağı seviyelere düşürür. İstanbul'un trafik derdi var, belediye başkanımız az önce söyledi. Metrolar yapılıyor, 1994'te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün, 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Nereden çalışıyor? Söğütlü çeşme'den biniyorsunuz, Sirkeci'ye geliyorsunuz, İstiyorsanız diğer raylı sisteme biniyorsunuz... Olmadı buradan şimdi İDO iskelesinden bineceksiniz yukarıya, yukarıdan yine Doğu-Batı istikametinden giden diğer raylı sistemlerle örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometre yol gideceksiniz. Dünya şehri İstanbul'u 999 kilometre metro ağıyla kaplayacağız. Bir de benden olsun bin olsun."

Mühim olan trafik problemini azaltmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılınca ikinci köprüdeki kamyonların hepsi oraya geçecek. Avrasya yapılacak, yıl sonunda açılıyor biraz da oradan rahatlayacağız. Yarım kalan banliyo hatları tamamlanınca yine rahatlama olacak. 5 yıl içerisinde bu hatta tasarruf 350 milyon trilyon, yapım bedelinin üçte biri kadar. Buraya 1 milyar 200 milyon bir harcama yapacağız"

"Türkiye krize giriyor diyenlere inat en çok büyüyen 5 ülkeden birisiyiz"

Dün Van'daydık. Van'da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hasret giderdik. Teröre inat kardeşliğimizi en iyi orada ortaya koyduk. "Gençler bu terörün tuzağına aldanmayın. Gelin ananızın, babanızın kucağına, devletinizin sıcak karşılamasına, çünkü bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yolculuk umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi hiç uğruna, umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim. Enerjimizi birleştirelim, kardeşliğimizi pekiştirelim. Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru el ele kol kola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var, bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda, ramazanda, bu terör örgütlerinin görüyorsunuz hiçbir kutsalı yok. Bunlar insanları gözünü kırpmadan öldürüyorlar. Şehitler ölmez, şehitler bi<zim kalbimizin merkezinde. Onlar bu milletin geleceği için, bu vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Onlar bu ay yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması için, dalgalanması için şehit oldular. Onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşamaya devam ediyor. Bütün bu işleri niye yapıyopruz? İnsanımız için yapıyoruz, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için yapıyoruz. Çünkü elde var bizde niye yok diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa biz daha iyi yaparız. Bakın dünya krizden krize sürükleniyor. Büyüme raporları açıklandı. 28 Avrupa ülkesinden, 25'inden daha fazla. 4.8 daha fazla büyümemiz çıktı. Türkiye kötüye gidiyor, krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında Türkiye arasında yerini aldı. 
İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri. Hiç tartışmasız daha da güzel olacak. Belediye başkanımız güzel hizmetler yapıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.