Temelli: 7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi 24 Haziran’da bitireceğiz

Temelli: 7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi 24 Haziran’da bitireceğiz

HDP erken seçim kararının ardından il toplantılarına başladı. Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Son bir iyilik yapacaksanız bir an önce bırakıp gidin. Çünkü HDP ülkeyi ayağa kaldırmaya geliyor” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve beraberindeki heyet erken seçim kararının ardından gittikleri Hatay’ın İskenderun ilçesine giderek toplantıya katıldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, faklı dil ve kültürden insanların bir arada olmasının kendilerine umut verdiğini ifade ederek, “Bugün cezaevlerini doldurmuşlar. Bunlar kendilerine inanmadıkları için bunları yapıyorlar. Ancak bu iktidarın zamanı az kaldı 24 Haziran’da hazır mısınız, bunları iktidardan indirmeye? Çok önemli bir yanıt vermeye hazırlanıyoruz. Çok net bir teşhisimiz var. Sen şu anda Yüksekdağ’ı ve Demirtaş’ı rehin tutacaksın, ancak kendin de ‘ben zamanında cezaevinde kaldım’ mağduriyeti yapacaksın. İşte böyle bir çifte standardı uyguluyor. Demirtaş diyordu ya ‘biz demir leblebiyiz’ evet biz demirden leblebiyiz ve bizi çiğneyemeyeceksiniz” diye konuştu.

‘HDP  ENKAZI KALDIRMAYA GELİYOR’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de seçim çalışmalarına başladıklarını belirterek, “7 Haziran’da cevap verdik, bu seçimde de bu iktidarı tamamen götüreceğiz. Bu iktidar sadece Türkiye’de değil tüm bölgede izlemiş olduğu savaş politikalarından kaynaklı Türkiye halklarını mağdur etmiştir. Eğer son bir iyilik yapacaksanız bir an önce bırakıp gidin. Çünkü HDP ülkeyi bu enkazdan tekrardan ayağa kaldırmaya geliyor. Tam da bu zamanda tüm demokrasiye inanan insanlar gelin hep birlikte bu enkazı yaratanları ortadan kaldıralım ve bu ülkeyi bu enkazdan kurtaralım. Bu ülkeye yapmış oldukları zulmün farkındalar. Hepimizin yüzü gülüyor, umudumuzu yitirmedik ve suç işlemedik. Halaylar ile başladık ve halaylar ile devam edeceğiz. 24 Haziran’da da bunu başaracağız” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.