'Suriye'deki Kürtleri silahlandırırım' diyen Clinton'a Başbakan'dan tepki

'Suriye'deki Kürtleri silahlandırırım' diyen Clinton'a Başbakan'dan tepki

'Suriye'deki Kürtleri silahlandırırım' diyen ABD Hillary Clinton'a Başbakan Binali Yıldırım'dan tepki geldi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Grup toplantısında konuştu. ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton'ın 'Suriyede'ki Kürtleri silahlandırırım' sözlerine tepki gösteren Yıldırım, "Clinton terör örgütlerine silah dağıtacağını söyledi. ABD bizim müttefikimiz değil mi? Nerede görülmüş bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü yenmek?" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Hz. Hüseyin efendimiz bize hırsın, aç gözlülüğün, tatmin olmayan ruhların nasıl zulüm ürettiğini gösterdi. Kerbela bizim için acıdır, derstir, ibrettir. Kerbela'nın acısını, hüznünü yaşamayanlar her gün yeni Kerbela'lar üretirler. İslam dünyasının her köşesinde ne yazık ki yeni Kerbela'ları görüyoruz.

"PKK terör örgütü bugünlerde AKP teşkilatlarına yöneldi. Evvelsi gün Özat İlçe Başkanımız, ilçe başkan yardımcımız evinde, hanımı ve 6 çocuğunun önünde hunharca katledildi. Dün gece Dicle İlçe Başkanımız kendi iş yerinde alçakça şehit edildi. Hainler şunu iyi bilmelidir. AKP sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. AKP Türkiye'yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için, hükümetimiz tüm kararlılığıyla olayların üzerine gidecek.

"Vatandaşlarımızın yurdun her köşesine seyahat etmesini sağlayıncaya kadar, güvenlik endişesi taşımayacağına kadar bu operasyonlar devam edecektir. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki girilemeyen inlerine girildi, yuvaları dağıtıldı. Bunca hırçınca davranmalarının arkasındaki neden de budur. 

"Türkiye doğudan batıya, kuzeyden güneye, güneyden batıya enerji yollarının buluştuğu bir merkez haline geliyor. Avrupa'nın enerji güvenliğine büyük önem atfeden TANAP projesi de hızla devam ediyor. Proje, Yunanistan'dan itibaren trans Avrupa'ya etap projesi olarak İtalya üzerinden Avrupa'nın içerisine kadar devam edecek.

"FETÖ ile mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecektir. Değerli arkadaşlar, burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bakınız bu kadar büyük bir operasyonda, bu kadar kapsamlı bir mücadelede şüphesiz ufak tefek yanlışlar olabilir. İşin başında söyledim kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun bir arada yanmasını önleyeceğiz. Adaletle muhakeme edeceğiz, intikam duygusuyla iş yapmayacağız. Bunu baştan söyledik. Buna rağmen uygulamada hatalar olabilir mi? Olabilir. Ancak bizim tek bir hataya, tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz."

"Eğer siz bütün bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle, insafla hiçbir alakasız olamaz. Bu tutum, bu söylem, bilerek yada bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP 17 Aralık 2013'ten sonra FETÖ'ye destek vererek zaten büyük bir yanlışı yapmıştır. Hatırlayın yerel seçimler vardı. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kampanya yaptım. O bacılar, o ağabeyler CHP ile kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl da kampanya yaptılar, şahidim."

"Terör örgütünün kurtarılmış alan olarak gördüğü tüm alanları güvenlik güçlerimizce yerle bir edildi. Bütün inlerine girildi, gereken temizlik yapıldık. Önemli sığınaklar imha edildi, patlayıcılara, uyuşturucuya el konuldu. Hava harekatları sonucu örgütün faaliyetleri büyük oranda sınırlandı. Alınan tedbirler sonucu birçok eylem girişimi de engellendi. Bugüne kadar 269 eylemcinin canlı bombalı saldırı girişimi etkisiz hale getirildi."

"Geçtiğimiz Pazar günü 181 aşiret mensubu bir araya geldi. Devletin yanında olduklarını cümle aleme ilan ettiler. Bazı medya organlarında yapılan karalama kampanyasına da böyle nokta koydular. Efendim neymiş para almışlar, yeni bir darbe için zemin hazırlıyorlarmış. Böylece darbe çığırtkanlığı yapanlara karşı da tam da en açık cevabı verdiler. Tüm aşiretlerimize, Kürt vatandaşlarımıza bir kez daha söylüyorum. Korkmayın, devlet sizin yanınızda. Sizlerin güvenliği için her şeyi yapıyoruz, yapmaya hazırız."

CLİNTON'A TEPKİ

"ABD'de maalesef seçim kampanyası var. Seçimlere az kaldı ama sayın Clinton televizyon programında çıktı açıkça Kürtleri terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor? ABD bizim müttefikimiz değil mi? NATO'da müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Bu şu anlama geliyor, zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı PYD ve YPG'ye silah vererek sözde DEAŞ'la mücadele ediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle mücadele etmek ne kadar ahlakidir? Bizim bu konudaki endişelerimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Herkes emin olsun ki biz ülkemizin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini savunmak için hiç kimsenin iradesine ihtiyacımız yoktur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.