Şemdinli Dem Parti: Ak Parti'nin Şemdinli'de aldığı 4 bin oydan 2 bin 400'ü taşımalı asker oyu

Dem Parti Şemdinli İlçe Başkanı Agit Tekin: "Seçim sonucunda Parti 3 bin 800, AKP 4 bin oy almıştır. AKP’nin oylarının yaklaşık 2 bin 4 yüzü taşımalı asker oylarıdır. AKP’nin Şemdinli sakinlerinden aldığı oy 1600'dür."

Şemdinli'de Dem Parti İlçe Başkanlığı tarafından Hakkari Milletvekili Vezir Parlak ve Dem Parti Şemdinli Belediye Eşbaşkan adaylarının da katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi. Şehir merkezindeki seçim bürosu önünde yapılan açıklamayı İlçe Başkanı Agit Tekin okudu.

31 Mart yerel seçimlerinde insanların yaşanan ekonomik, sosyal, siyasal ve insani krizin hesabını sorduğunu belirten Tekin, "Ancak maalesef ilçemizdeki belediye seçmenleri seçimleri taşımalı haram seçmenleri belirleyici olduğu kirli bir süreçte gerçekleşmiş belediyemizin meşru olmayan şekilde ele geçirmiştir. Kürt halkı her zaman olduğu gibi sağduyusuyla iradesini ortaya koymuş ve mevcut seçim sonuçlarının ortaya çıkmasında kilit bir rol oynamıştır. Ama maalesef Kürt halkının bu sağduyu yaklaşımına karşın Kürt düşmanlığı ve Kürt halkının iradesini yok saymaya yok sayma girişimleri devam ediyor" dedi.

img-9347.jpg

"Halkının iradesinin gasp edilmesiyle belediye başkanlığı koltuğuna oturanları bu halk ne unutur ne de affeder"

Şemdinli‘de yerel seçimde 9 bin 091 seçmenin oy kullandığını hatırlatan Tekin, "Seçim sonucunda Parti 3 bin 800, AKP 4 bin oy almıştır. AKP’nin oylarının yaklaşık 2 bin 4 yüzü taşımalı asker oylarıdır. AKP’nin Şemdinli sakinlerinden aldığı oy 1600'dür. Tüm vicdan sahiplerine sesleniyoruz insan hakları bunun neresinde, demokrasi bunun neresinde? 24 saat haktan hukuktan dinden imandan bahsedenlere diyoruz ki sizin yaptığınız ne ahlakıdır ne insanidir ne de İslamidir. Bunun hesabını hem bu dünyada hem öte dünyada nasıl vereceksiniz. Batı ileride hayatlarında ilk defa Şemdinli‘ye gelen askerlerin kullandığı oylarla yani Şemdinli halkının iradesinin gasp edilmesiyle belediye başkanlığı koltuğuna oturanları bu halk ne unutur ne de affeder" dedi.

Van'da yargı oyunuyla Abdullah Zeydan’ın haklarının gasp edilmeye çalışıldığını belirten Tekin son olarak şunları söyledi:

"Herkes şunu iyi bilmelidir ki Kürt halkı tarihi bir zaferle iradesini iradesini ortaya koymuştur. Bu iradeyi yok saymayı hiç kimsenin de gücü yetmeyecektir. Tüm baskılara, hilallere rağmen partisinin yanında duran Şemdinli halkına teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Sizler kazandınız, halkın iradesine çökenler kaybetmiştir kaybetmeye de her zaman mahkum olacaktır."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.