Selahattin Demirtaş: On üç aydır yargı benden kaçıyor

Selahattin Demirtaş: On üç aydır yargı benden kaçıyor

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, bugün görülen davasıyla ilgili Twitter hesabından mesaj paylaşıldı. Demirtaş mesajında, “On üç aydır yargı benden kaçıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması bugün Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan duruşma salonunda görüldü.

“Güvenlik” gerekçesiyle duruşmaya getirilmeyen ve SEGBİS’le katılmayı reddeden Demirtaş bugün yaşananlara Twitter hesabından tepki gösterdi. Demirtaş’ın hesabından paylaşılan mesajda, “Daha önceleri hali içler acısı olan bir yargı vardı. Şimdi o yargı bile yok. Adalet Saraylarında adalet yazısı iyice silindi. Geriye sadece Saray kaldı.” İfadeleri yer aldı.

Bir yıldan fazla süredir yargılamanın yüz yüze yapılmamasına tepki gösteren Demirtaş, “Sözde yargıdan kaçıyorum diye tutuklandım, on üç aydır yargı benden kaçıyor. Bu suçları işleyenler yine bir gün yargı önünde hesap verecekler. Biz değil, Saray’ın önünde iki büklüm eğilenler tarihe utanç olarak geçecekler.” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.