Safalı: Esendere'de sadaka kültürüyle muhtaçlaştırma siyasetine son vereceğiz

Safalı: Esendere'de sadaka kültürüyle muhtaçlaştırma siyasetine son vereceğiz

DEM Parti'nin Esendere (Bajêrge) beldesi eş başkan adayları Gülistan Akarsu ve Fatih Safalı oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Yüksekova ilçesine bağlı Esendere (Bajêrge) beldesinde eşbaşkan adaylarını eğilim yoklamasıyla belirledi. Gülistan Akarsu 149, Fatih Safalı ise aldığı 101 oy ile belde belediyesi eşbaşkan adaylığına seçildi. Yüksekova Haber Portalı'na konuşan Fatih Safalı, "Halkımızla birlik olacağız, belediyemizi beraber kazanacak ve beraber yöneteceğiz" dedi. 

Esendere gibi tarihi ve kültürel olarak Kürt halkına beşiklik etmiş olan bir beldenin eş başkan adayı olarak gösterilmiş olmanın kendisi için bir onur olduğunu belirten Fatih Safalı, "Ailem de ben de yıllardır özgürlük ve demokrasi mücadelesinin bir parçasıyız. Bunun için de Esendere’deki her aile gibi en değerlilerimiz bu mücadelede bedel ödedi. Kıymetli yoldaşım Gülistan Akarsu ile beraber Esendere’yi Esendere halkıyla beraber, ayrılık gayrılık göstermeden, kimseyi dışlamadan, herkesi kendi ailemizden bilerek hizmet edeceğiz. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın" dedi.

'Esendere kapısını açacağız" diye halkı kandırmalarına izin vermeyeceğiz

Sınır ticaretinden, tarıma kadar her alanda projeleri ve fikirleri belde halkının karşısına çıkacaklarını ifade eden Safalı şöyle devam etti:

"Esendere öylesine zengin ve gelişime açık bir yer ki, sadece kendi öz imkânlarıyla, sınır ticaretiyle bütün Hakkâri’yi besleyecek kadar ekonomik anlamda stratejik bir yer. “Sınır kapısını tamamen açacağız” diye Esendere halkının kandırılmasına artık rıza göstermeyeceğiz. Esendere halkı, seçimler öncesi adeta “sus payı” olarak verilen, ama aslında onların en doğal hakkı olan sosyal desteklerin sanki sadaka verircesine onlara dağıtılan “yardımlara” kanmayacaktır.

"Sadaka kültürüyle muhtaçlaştırma siyasetine son vereceğiz"

Bu halkın tarihi, ödediği bedeller ve özgürlük arzusu 2 kilo şekerden, 3 kilo çaydan ve seçimler yaklaşınca ulufe gibi dağıtılan paralardan daha büyüktür. Halkımızla birlik olacağız, belediyemizi beraber kazanacak ve beraber yöneteceğiz. Sosyal destekleri bir siyasi rant ve oy kapma manevrası olarak görmeyeceğiz. Esendere halkı her hizmetin en güzeline layık. Bizler Esendere halkına alnı açık, başı dik ve Kürt kimliğine sırtını dönmeyen bir hizmet vaat ediyoruz. Sadaka kültürüyle muhtaçlaştırma siyasetine son vereceğiz. İçtenlikle inanıyoruz ki; Esendere halkı, bizlere, yani Kürt tarihine, kültürüne, diline gerçekten sahip çıkan, gücünü ve meşruiyetine sadece ama halktan alanlara sahip çıkacak ve bağrına basacaktır. Bu vesile ile tekrar bizleri eğilim yoklamasında seçen değer ailelerine, annelerimize, esnaflara, partililerimize ve bir bütün olarak delegasyonumuza teşekkürü bir borç bilirim. Aday adayı olan her bir yoldaşımız bizim için çok kıymetli ve değerlidir. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum