NetBlocks: Twitter Türkiye'de kısıtlandı

NetBlocks: Twitter Türkiye'de kısıtlandı

Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarını açamayan kullanıcılar VPN’le giriş gibi başka bazı yöntemler deniyor.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, arama kurtarma çalışmalarında yoğun bir biçimde kullanılan Twitter'a erişmekte zorlandığını duyurdu.

Kullanıcılar Twitter sayfalarının güncellenmediğini belirtiyor.

Erişim sorunun kaynağı henüz bilinmiyor; fakat Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumunun aktarımına göre Türkiye'de Twitter'a erişim kısıtlanmaya başlandı.

Gerçek zamanlı NetBlocks ölçümleri Twitter'ın, büyük internet sağlayıcıları TTNet ve Turkcell'de SNI filtreleme yoluyla kısıtlandığını gösteriyor.

Netblocks'un duyurusunda, Türkiyeli yetkililerin sosyal medya platformlarında dezenformasyonla ilgili yaptığı paylaşımlar hatırlatıldı, ancak bu konuda resmî bir açıklama yapılmadığına da dikkat çekildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.