Nahit Eren yeniden Diyarbakır Barosu Başkanı seçildi

Nahit Eren yeniden Diyarbakır Barosu Başkanı seçildi

Diyarbakır Barosu’nun 48. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimle tamamlandı. Avukat Nahit Eren yeniden başkan seçildi.

Diyarbakır Barosu 48’inci Olağan Kurulu’nda mevcut başkan Nahit Eren, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal başkanlık için yarıştı. 2 bin 49 avukat seçmen, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde kurulan 10 sandıkta oy kullandı. 
10 kişilik Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeliği için 9’u kadın 22 aday, 3 kişilik Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 8 aday, Diyarbakır Barosu Disiplin Kurulu üyeliği için 8 kişi, Diyarbakır Barosu Denetleme Kurulu üyeliği için 7 aday yarıştı.

Muhlis Oğurgül 656, Cengiz Baysal 32 oy aldı. 872 oy alan Nahit Eren tekrar Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Nahit Eren, seçim sonuçları açıklandıktan sonra rakibi Muhlis Oğurgül ile birlikte açıklama yaptı. “Bugün hepimiz kazandık. Kimse kaybetmedi. Bugün Diyarbakır Barosu kazandı” diyen Eren şöyle devam etti: “Baromuz hukukun üstünlüğünü savunmak için mücadele etti. Yeri geldi barodaki arkadaşımız tutuklandı, hapsedildi, katledildi. Ama yolundan hiç vazgeçmedi. Bundan dolayı bu baroda kaybeden kimse yoktur. Hep birlikte kazandık. Bugün kaybedeni olmayan bir seçimde bütün arkadaşlarımın sorumluluk almasını istiyorum. Bu kentin tarihi ve kültürel ruhundan aldığımız mücadele ruhundan vazgeçmeyeceğiz. Yapılan seçimin Diyarbakır ve Kürt halkına hayırlı olsun diyorum." 

'BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

Başkan adayı olan avukat Muhlis Oğurgül, ise seçime katılan herkese teşekkür edip “Çok güzel bir seçim geçti. Biz kaybetmedik, herkes kazandı. Baro Başkanı Nahit Eren'e başarılar diliyorum. Güzel bir dönem olmasını diliyorum. Hepimiz biriz, birlikte çalışacağız" dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.