Pizok TOKİ konutlarına yapılan taziye evi haftaya açılacak

Pizok TOKİ konutlarına yapılan taziye evi haftaya açılacak

Yüksekova'nın Pizok Tokileri'nde yaşanan taziye evi problemi ortadan kalkıyor. Sitenin yönetimi tarafından yeni kurulan taziye evi önümüzdeki hafta hizmete girecek.

Yüksekova'nın Pizok mevkiinde bulunan TOKİ konutlarında daha önce müftülük hizmetinde olan ve bir markete depo olarak kiralanan bina hayırsever ve iş adamlarının katkısıyla taziye evine çevrildi. Kadın ve erkek bölümlerinin ayrı olduğu taziye evinin son hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte haftaya hizmete sokulması planlanıyor.

Pizok Toki 2. Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Metin, kadın ve erkek bölümlerinden oluşan taziye evini bütün Yüksekova halkı için kurduklarını belirterek, "Taziyesini kendi evi dar, küçük ya da durumu kötü vatandaşlarımızı düşünerek yaptık" dedi.

taziye2.jpg

Yüksekova'nın kültüründe taziyeye değer verildiği için, bu tür alanların çoğalması gerektiğine vurgu yapan Metin, "Bizim insanlarımız kalabalık; taziye olsun, düğün olsun hep yoğun geçiyor. Dışardan da çok akraba ve misafir geliyor. O yüzden bu tür alanların Yüksekova için bir gereklilik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Taziye masrafını kişinin ödeyeceğini ifade eden Metin, "İhtiyacı olan, kendi aldığı malzemelerle gelip taziyesini kurup kaldırabilir. 300 kadın ve 300 erkek olmak üzere iki bölümümüz 600 kişi kapasitelidir" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum