Muhalefet partilerinden deprem tepkisi: Hep birlikte atlatacağız

Muhalefet partilerinden deprem tepkisi: Hep birlikte atlatacağız

Muhalefet partilerinin liderleri, Maraş Pazarcık’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depreme depreme dair açıklama yaptı.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki depreme dair sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız ekipleriyle çalışıyor 

CHP MYK, depremin ardından olağanüstü toplantı kararı aldı. MYK, olağan olarak bugün saat 13.00’te toplanacaktı. Ancak, deprem haberinin hemen ardından olağanüstü toplantı kararı alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu paylaşımı yaptı:

 “Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman Valilerimiz ile görüştüm. Belediye Başkanlarımız ekipleriyle, tüm gücüyle milletimizin yanında. MYK üyelerimizle toplantı halindeyiz, bu felaketi birlikte atlatacağız.”

Buldan: Acımız büyük 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da şöyle dedi:

“Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım.”

Davutoğlu: Milletimizle beraberiz

Gelecek Partisi Genel Başknaı Ahmet Davutoğlu da şöyle dedi:

“Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz.”

Babacan: Endişe ile takip ediyoruz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şöyle dedi:

“Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızla.”

Akşener: Dua ediyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şu paylaşımı yaptı:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun…”

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Tüm örgütlerimizde acil durum masası oluşturmak, arama-kurtarma ekiplerini harekete geçirmek ve afet bölgesindekilere gerekli yardımları iletmek üzere harekete geçmiş durumdayız. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halkımız yaralarını dayanışmayla saracak.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.