MHP'de gözler Yargıtay kararında

MHP'de gözler Yargıtay kararında

MHP'de gözler kurultay için Yargıtay'a çevrilirken, kararın 15 Mayıs öncesi açıklanması bekleniyor.

Muhalif ekibin talep ettiği kurultay öncesi tartışmalarının yaşandığı MHP'de gözler Yargıtay'dan çıkacak karar çevrildi. Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın başını çektiği muhalif ekip bir an önce Kurultay'ın yapılmasını isterken, kurultayın yapılıp yapılması konusunda gözler Yargıtay'dan beklenen açıklamaya çevrildi. 

Yagırtay'ın, Ayhan Erel, Mehmet Bilgiç ve Ali Sağır'dan oluşan 3 kişilik çağrı heyetinin Olağanüstü Kurultay kararı aldığı 15 Mayıs tarihinden önce karar vermesi bekleniyor. Yargıtay, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin atadığı çağrı heyetinin "15 Mayıs'ta Olağanüstü Kurultay" kararını onarsa kurultay yapılmasının önünde hukuki bir engel kalmayacak. Ancak kararı bozulması halinde dosya yerel mahkemeye gönderilecek. 

Ancak, muhalif kanattan Koray Aydın, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan bugün mesai bitimine kadar "Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararının kaldırılması halinde 15 Mayıs'ta kurultayı yapacaklarını, aksi takdirde ise Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin kararının bekleneceğini" bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.