Meclis'te vergi artışları ve zamların genel görüşmeye açılması talebi reddedildi

Meclis'te vergi artışları ve zamların genel görüşmeye açılması talebi reddedildi

TBMM Genel Kurulu CHP'nin çağrısı üzerine vergi artışları ve zamları görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Açık oylamada genel görüşme açılması talebi 257 milletvekilinin oyuyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin olağanüstü toplanma talebinin ardından saat 15.00'te bir araya geldi. Müzakerelerin sonunda yapılan açık oylamada genel görüşme açılması reddedildi. 491 milletvekili oy kullandı, 234 kabul 257 ret oyu kullanıldı.

TBMM Genel Kurulu yoklama ile açıldı. AK Parti ve MHP'li milletvekilleri yoklamaya katılmadı ancak olağanüstü toplantı için gereken 200 kişiye ulaşıldı. Bunun üzerine AK Parti ve MHP milletvekilleri de Genel Kurul salonuna girdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüşmeleri izlemek için Genel Kurula katıldı.

MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın yönettiği oturum, muhalefet milletvekillerinin verdiği önergelerin okunmasıyla başladı. 

GENEL GÖRÜŞME TALEBİ REDDEDİLDİ

Müzakerelerin sonunda, yapılan açık oylamada genel görüşme açılması reddedildi. 491 milletvekili oy kullandı. 234 milletvekili kabul, 257 milletvekili ret oyu kullanıldı. Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi. 

Oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde genel görüşme açılacaktı. 

Oturumda konuşan Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ hem vergi zamlarının hem de akaryakıta gelen zamlar için "Önceden hazırlandığı belliydi. Vatandaşın tenceresinde et değil dert kaynadığının farkında mısınız? Bugünler daha fragman, yeni zamlar boca edilecek" dedi. Özdağ, ayrıca "Bu sistemde bütün bakanlar Tayyip Erdoğan’dır. Mehmet Şimşek’e yüklenmeye gerek yok. O, kendisine verilen talimatları uygulamak için getirildi" ifadelerini kullandı. 

Toplantının başlamasının ardından TBMM'de 22. dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün yumruklu saldırısına maruz kalan CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül yayımladığı videoda "Meclis zamları görüşmek için olağanüstü toplandı, AKP sıraları bomboş" dedi.

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, alım gücünün düştüğünü belirterek barınma sorununa dikkat çekti. Beştaş, "Bir evde kirada yaşamak lüks haline geldi" dedi. Toplumun yarısından fazlasının asgari ücret seviyesinde maaşlara çalıştırıldığını kaydeden Beştaş, yurttaşların en temel ihtiyaçlarını bile borçlanarak karşıladıklarını ifade etti.

CHP Grup Başkanı Özgür de konuşmasına tahliye edilmeyen Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ı selamlayarak başladı. Özel, iktidar milletvekillerine "Seçimden sonra zam bekleyen emeklilerden kaçtınız gittiniz, bugün tatile devam etmek için geldiniz" diye seslendi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.