Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan eş zamanlı açıklama

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan eş zamanlı açıklama

İYİ Parti lideri Akşener'in Altılı Masa'dan kalkarken adaylık çağrısı yaptığı Yavaş ve İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. İki belediye başkanı, 'Kılıçdaroğlu'nun iradesi' vurgusunun yer aldığı paylaşımlarda birbirlerini etiketledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ortak aday olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıkıp Altılı Masa'dan kalkarken "göreve çağırdığı" Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından eş zamanlı açıklama yaptı.

MİLLET İTTİFAKI'NA ÇAĞRI

İki büyükşehir belediye başkanının açıklamalarında, hem Kılıçdaroğlu'nun iradesine vurgu yapıldı, hem de Millet İttifakı'na dağılmama çağrısı yer aldı. Yavaş ve İmamoğlu, açıklamalarında birbirlerini etiketledi.

YAVAŞ: KILIÇDAROĞLU’NUN İRADESİ DIŞINDA HAREKET ETMEYECEĞİZ

Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" dedi.

İMAMOĞLU 'İTTİFAK EKSİLMEDEN BÜYÜSÜN' ÇAĞRISI YAPTI

İmamoğlu ise iki mesajın yer aldığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur."

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı yapmıştı

Akşener, bugün masadan kalkarken, iki büyükşehir belediye başkanına Kılıçdaroğlu'na rağmen aday olma çağrısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun isminin kendilerine aday olarak dayatıldığını iddia eden Akşener, Yavaş ve İmamoğlu'na seslenerek, "Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz, üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız, görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz emniyetimizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor." 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.