Kürkçü: CHP’ye yeni rejimin sol kanadı olmasını teklif ediyorlar

Kürkçü: CHP’ye yeni rejimin sol kanadı olmasını teklif ediyorlar

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü görüşmeye HDP’yi çağırmamasını değerlendirdi. Kürkçü, bunun anlamının “Yeni rejimin sınırlarını çizmek yönünde bir düzenleme girişimi” olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün AKP, CHP ve MHP liderleriyle yapacağı görüşmeye HDP'nin çağrılmamasını değerlendirdi.

“CHP’ye yeni rejimin sol kanadı olması teklif ediliyor”

bianet’e konuşan Ertuğrul Kürkçü, CHP’nin yeni rejime ortak olmaya davet edildiğini, MHP’nin ise bu ortaklığı çok önceden kurmuş olduğunu ifade etti:

“MHP ve AKP, yani Tayyip Erdoğan ve MHP şimdi CHP’ye yeni rejimin sol kanadı olmasını teklif ediyorlar ve Türkiye’deki yeni rejimin son sınırının burası olduğunu işaret ediyorlar. Bunun ötesinde kalan bütün eğilimlerin rejimden dışlanacağına dair bir işaret, bir teşebbüs olarak görebiliriz.”

“Kılıçdaroğlu seçmeninin umutlarına ihanet etti”

Bunun kabul edilebilir bir tarafı olmadığını vurgulayan Kürkçü, “Her yönüyle gayrimeşru bir rejimin gayrimeşru bir yeniden düzenleme çabası olarak görebiliriz” dedi.

“CHP’nin buna ortak olması da Türkiye için otoriter bir rejime gidişin yolunu kolaylaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor” diye konuşan Kürkçü, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’nun bu adımlarla kendi seçmenlerine, o seçmenlerin hayal ve umutlarına ihanet ettiğini söyleyebiliriz. Görüşmede de en azından Kılıçdaroğlu kategorik bir karşı çıkışta bulunmayacaktır, bunu öngörebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.