Kılıçdaroğlu'ndan 'Başak Demirtaş' tepkisi: Siz insan mısınız?

Kılıçdaroğlu'ndan 'Başak Demirtaş' tepkisi: Siz insan mısınız?

Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırıya ilişkin "Siz insan mısınız. Bir de madalya taksaydınız, yeşil" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunanlara tepki gösterirken, AK Parti’nin sosyal medyadaki ‘yeşil top’lu hesap kampanyasına gönderme yaparak “Bir de madalya taksaydınız, yeşil” dedi.

CHP’nin Meclis grubu toplantasında ‘Adalet yürüyüşü’ videosu izlendi. Partililer ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları attı. Kürsüye çıkan Genel Başkan Kılıçdaroğlu “Teşekkür ederim beni duygulandırıyorsunuz” derken gözleri doldu ve sesi titredi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’

“Kardeş olalım, kavga etmeyelim, çocuklar yatağa aç girmesin diye yürüdük. Biz, haksız yere hapislerde çürüyen kardeşlerimiz için yürüdük. Kalemini satmayan, özgürce yazı yazan gazeteciler için yürüdük. Biz bu yürüyüşü hiçbir beklenti içinde olmayan adalet kalemi için yürüdük. Hala aynı nokta mıyız, hayır. Ve biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizim böyle tarihsel bir sorumluluğumuz var. Geleceğe yürüdük, yürüyemeyenler bize destek oldu. Altan Bey ile Adalet Yürüyüşü’nde konuşurken, ona sordum. Neden bu güzel ülkede birlikte yaşayamıyoruz? Neden birilerine baskı yapacaksınız?İnsanlık tarihi, adalet mücadelesi tarihidir. İnsanlık tarihi adaletin mücadelesidir. Gelen bütün peygamberler adalet için gelmişlerdir. Güzel ahlak, liyakat için gelmişlerdir. Eğer insansan, insanlığının hakkını vereceksin.”

‘SİZ İNSAN MISINIZ?’

“Sosyal medyada Başak Demirtaş’a olmadık hakaret edildi. Hakaret edenler bırakılmış. Siz insan mısınız? Bir de madalya taksaydınız, yeşil. Bütün kadınlara sesleniyorum, evinizde huzur yoksa sebebi Saray sosyetesi. Devlet yönetimde liyakat dediğimiz bir kavram vardır. İşi ehline vermektir. Bir devlet adalet ve liyakatle yönetilir. Devleti adaletle yöneteceksiniz, işi ehline vereceksiniz. Birdenbire kimse o işin uzmanı olmaz, eğitim gerekir. Ameliyathane girmek için tıp mezunu olmak gerekir. Hırsıza destek veren adam kimdir hırsızdır.”

‘HAMZA YERLİKAYA’NIN BANKA YÖNETİMİNDE NE İŞİ VAR?’

“Emre Cemil Ayvalı kardeşimi (AKP Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, “FETÖ’yle AKP kol kola girdiyse bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı” dedikten sonra istifa etti) yürekten tebrik ediyorum, gerçeği söylediği için. FETÖ ile iş birliği yaptıklarını söyledi. Şimdi içeriden ve önemli birisi söyledi bunu. Bir savcı harekete geçti mi? Hiçbiri hareket edemez. Tarih not edecektir bunu.

Eski güreşçi arkadaşımız Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atandı. Banka yönetiminde ne işi var? Bankalara öyle adamlar atadılar ki ATM’de zor para çekiyorlar. Devleti arpalık olarak kullanmayacaksınız arkadaşlar, yazıktır.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.