Kılıçdaroğlu: Hangi din hangi ahlak bunu kabul eder?

Kılıçdaroğlu: Hangi din hangi ahlak bunu kabul eder?

Kıliçdaroğlu, ailesi ilaç parası bulamadığı için ölen Eymen bebeğin vebalinin hükümetin üzerinde olduğunu söyledi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sürecindeki uyarıların bugün bire bir yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu “Bugün ilk kez TBMM çift başlılığı yaşadı” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

GENÇLERE SESLENİYORUM: Biz hakkını arayan alın teri döken her işçinin her sendikanın yanındayız. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. 5 milyon gencimiz ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Ne olacak bunlar? Hiç işsizlikten söz ediyorlar mı? Hakkını yemeyelim söz ediyorlar istihdam arttı diyorlar işsizlik de artıyor. Bütün gençlere sesleniyorum eğer siz bu ülkede iş istiyorsanız kapısını vuracağını tek bir parti var o partinin adı CHP’dir. Gelin hep birlikte bir devrimin altına hep birlikte imza atalım. Öyle bir noktaya geldik ki işsizliği besleyen unsurlar üretimsizlik. Üretim yok Türkiye’de. Bir rekora imza attılar Türkiye sığır ithalatında Avrupa’nın birincisi dünyanın ikincisi.

SUDAN’DA ARAZİ KİRALADILAR: Mazot fiyatını yüzde 50 düşüremezler. Zam yapmasınlar ona da razı çiftçi. Sudan’da gittiler 780 bin kilometre arazi kiraladılar. Dünyanın parasını ödediler orada pamuk ve yağlı tohumlar üreteceklermiş. Batman’da bir tablo bir hayırsever her gün 500 ekmeği fakirlere verin diyor. O kuyrukları gördünüz mü gazetelerde televizyonlarda. Binlerce kadın iki ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyorlar. 15 yıldır iktidardasınız.

EYMEN BEBEK’İN ÖLÜMÜ: Ramazan ayındayız referandum sırasıdan bir otelde çocukları SMA hastası olan bir grup aile benimle görüşmek istedi. Bu çocukların tedavi edilmesi gerekiyor. Bu ilacın fiyatı binlerce dolar. O ailelerden birisinin çocuğu Eymen bebek vefat etti. Sakarya Valiliği kampanya açmış acaba para toplayıp bu çocuk için ilaç getirebilir miyiz? İlaç getirilemedi ve o çocuk hayatını kaybetti. Bu ülkenin Başbakan’ı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Çin’e Amerika’ya giderken kendi özel arabasını kargo ile götürebiliyor. Ramazan ayındayız hangi din hangi ahlak bunu kabul eder? Ölen çocuğa mı acırsınız bir beyefendinin arabası kargoyla Çin’e Amerika’yı gitsin ona mı acırsınız? Bu lüks ne? Bu Eymen bebeğin günahı onların boynuna.’ Bir de bunlar Müslümanım diye geçiniyorlar batsın sizin Müslümanlığınız. Böyle Müslüman mı olur? Küçük çocuğun ölümüne göz yumacaksın ondan sonra yazı yazacaksın bu ilacı karşılayın diye.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.