Kılıçdaroğlu: Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir

Kılıçdaroğlu: Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu "Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir. Kazanan demokrasidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘istifa iddialarının’ ardından MYK toplantısı gerçekleştirdi.

24 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo üzerine Kılıçdaroğlu’nun kurultay toplayarak genel başkanlık görevinden ayrılacağı iddia edilmişti.

Parti içerisinde de genel başkanlığı Muharrem İnce’ye devretmek üzere Kılıçdaroğlu’ya genel başkanlıktan ayrılma çağrıları yapılmıştı.

Kılıçdaroğlu ‘Oy kullanan hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlara demoraksiye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerine başladı.

‘Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir. Kazanan demokrasidir. Sandığa gidip demokrasiyi savunan milyonlardır.’ diyen Kılıçdaroğlu “Bütün baskılara, tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. CHP’nin bütün örgütlerine yürekten teşekkür ediyorum.  Şantajlara rağmen, OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı, bunlar yılmadan görevlerini yaptılar. kaşrı tarafta devletin bütün imkanları kullanılıyordu. Valisi, televizyonları, medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolündeydi.” şeklinde konuştu.

BİZ BARAJLARI YERLE BİR ETTİK: Anadolu’yu barıştırdık. Asla yan yana gelemezler diye nutuk atanların nutuklarını boşa çıkardık, Millet İttifakı’nı kurduk. Demokrasiden yana tavır alanların bir arada durmasının ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlattık. Her türlü baskı ve tehdide rağmen sandık güvenliğini sağlamak namus borcumuzdu. Örgütümüz sandıklara sahip çıktı. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Herkes görevini yapar. Ama iktidar liyakat sistemini sonlandırdığı için bu konuya ayrı bir ağırlık verdik. Orta Anadolu’da artık CHP’nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır vekil çıkaramadığımız13 ilde milletvekili çıkardık. Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık. Bu bizim demokrasiye olan bağlılığımızı gösterir. Biz bu konuda da bütün barajları yerle bir ettik. Dün arkadaşlarıma şu talimatı verdim: Her il başkanı ilçe başkanı milletin hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Sarayın çıkardığı kararnameler sonuna kadar irdelenecek. Meclis’in itibarını koruyacağız.

‘DİKTA HEVESLİSİ OLAN BİRİSİ TEBRİK EDİLEMEZ’

Basın toplantısının ardından Kılıçdaroğlu’na ‘Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?’ sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin aksine Erdoğan’ı tebrik etmeyeceğini söyledi.  Kılıçdaroğlu, “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama yargı ve yürütme organını kendisine bağlayan bir insan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim tayin ediyor onu mu tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, evet bu konuda yeni anayasa değişikliği yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım?” dedi.

‘ÜNAL DÖNÜP KENDİNE BAKSIN’

Mahir Ünal’ın, Muharrem İnce’ye ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren CHP lideri “Mahir Bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanı saraya çekilip istifa edeceksin denildiği zaman Mahir bey neredeydi? Biz birilerinin talimatıyla el kaldırıp indiren bir parti de değiliz. Sayın Ünal dönüp kendisine baksın. CHP’nin bütün üyeleri, kendi aramızda oturur konuşuruz, tartışırız da. Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu son olarak şunları ekledi; “Ayrıca dikta heveslisi olan birisi tebrik edilmez. Hangi başarı? Topal ördek durumunda. Mevlana diyor ki dikeni sularsanız adaletsizliği perçinlesiniz. Biz dikeni sulamayız. Bülbül sizi güle götürür karga çöplüğe götürür. Biz gülden ve bülbülden yanayız. ”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.