“KHK’lar konusunda muhalefetin hassasiyetlerini dikkate alacağız”

“KHK’lar konusunda muhalefetin hassasiyetlerini dikkate alacağız”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla görüşen Başbakan Yıldırım, olağanüstü hal uygulamasının ardından çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelere ilişkin, muhalefetin hassasiyetlerini dikkate alacaklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardır. Kendileri not ettiler” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek.

“Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik.

“Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti.

“Bu konuyu bugün ele aldık Sayın Genel Başkan ile. Biraz sonra da MHP ziyaretimizde yine bu konuyu gündeme getireceğiz.

“Bu konuda AK Parti olarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.