Kemalbay: Umutla kongreye gidiyoruz

Kemalbay: Umutla kongreye gidiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, parti bileşenlerine yönelik gözaltılara rağmen, “Umutla, cesaretle, kararlılıkla” kongreye gideceklerini açıkladı.

Kendisi hakkında da gözaltı kararı alındı belirtilen soruşturmayı, “Bu sabah yapılan hukuksuz operasyonda partimizin bileşeni olan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Devrimci Parti, Sosyalist Dayanışma Platformu, Demokratik Bölgeler Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi eşbaşkan ve eşsözcüleri gözaltına alınmıştır” diyerek protesto eden Kemalbay yazılı açıklamasında, “Bu hukuksuz ve keyfi operasyonların amacı Kongremizin sağlıklı bir şekilde yapılmasını engellemektir. Türkiye ve dünya kamuoyu, Kongremizin nasıl engellenmeye ve sağlıksız bir biçimde yapılmaya zorlandığını an be an izliyor” dedi.

Kemalbay açıklamasında ayrıca şunları ifade etti, “Şu çok açık ki, yöneticilerimiz, üyelerimiz, bileşen partilerimiz, ittifaklarımız, kurum ve kuruluşlarımız Türkiye’nin demokrasi ve barış güçleri, demokratik siyasetin önemli bir parçası ve dinamiği olan HDP’yi sahipsiz bırakmayacaktır. Bu sahiplenmeyi Türkiye kamuoyundan gizlemek için her türlü hukuksuzluğu uygulayan iktidar bilmelidir ki, ülkemizde demokrasi ve barış mücadelesini sürdüren, yüreği eşitlik ve özgürlük için çarpan milyonlar vardır. Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ne Kongremizi yapmamızı ne de demokrasi ve barış mücadelemizi engelleyemez. 11 Şubat Pazar günü umutla, kararlılıkla ve cesaretle bir araya geleceğiz; halaylarımız, horonlarımız ve zılgıtlarımızla Kongremizi yapacağız. Demokratik siyaset konusundaki kararlı tutumumuzu hep birlikte sürdüreceğiz.”

İlgili Haberler
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.