İYİ Partili Nebi Hatipoğlu: AK Parti ya da MHP ile ittifak olabilir

İYİ Partili Nebi Hatipoğlu: AK Parti ya da MHP ile ittifak olabilir

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 'sağ partiler ile belirli prensiplerde ittifak yapabileceklerini' söyledi: "AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir..."

Seçim sonrası Millet İttifakı'ndaki ayrışma gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlerde partisinin Cumhur İttifakı partileri ile ittifak içerisinde olabileceğini söyledi.

TV100 yayınında konuşan Hatipoğlu, 'AK Parti ve MHP'yle ittifak' için "Türkiye’de böyle şeyler olabiliyorsa aynı tabandan olan partiler neden bir araya gelemiyoruz?" dedi.

Bazı illerde de seçim döneminde CHP ile beraber ittifak yaptıkları isimlerle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Hatipoğlu, "Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili vekil, "Ben, 'olsun' diye söylemiyorum ama olmasını dillendirdiğim zaman insanlar neden bu kadar alınıyor veya tepki veriyor?" diye ekledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.