İYİ Parti'den iki belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı olsun' önerisi

İYİ Parti'den iki belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı olsun' önerisi

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Görüşme sonrasında İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülünü önerdiğini açıkladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin toplantısına dakikalar kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

İYİ PARTİ'DEN 'İKİ BELEDİYE BAŞKANI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLSUN' TEKLİFİ

Görüşmenin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşat zorlu bir açıklama yaptı. Meral Akşener'in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verilmesi konusunda yeni bir öneri yapılacağını belirtti ve şöyle konuştu:

"Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur biraz önce bildiğiniz gibi sayın Büyükşehir Belediye başkanlarımız Millet İttifakı'nın 2018’de iş birliğiyle büyük bir başarı yakalanmış belediye başkanlarımız sayın genel başkanımızı ziyaret etti ve bu ziyaretleri sırasında her iki belediye başkanımıza seçilecek inşallah 13'ünüc Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı iki Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir bu önerilerini önüme dedi ki dakikalar içerisinde sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da sayın genel başkanımız aktaracaktır ve müzakere süreci bu şekliyle bu dakikalardan itibaren devam edecektir."

KULİS: SEÇİME KADAR GÖREVLERİNİN BAŞINDA KALACAKLAR

Kulislerden edinilen bilgilere göre, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde, belediye başkanlıklarını hemen bırakmayacakları öngörülüyor. İki belediye başkanı, seçimin kazanılması halinde cumhurbaşkanı yardımcılığına atanacak. Dolayısıyla, seçime kadar görevlerinin başında kalacaklar.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

Akşener ile görüşmelerinin ardından iki belediye başkanı kısa birer açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, "Meral Akşener hanımefediyi, Mansur Yavaş beyefendi ile ziyaret ettik. Bugün bu ziyaretemiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz" dedi.

Mansur Yavaş ise , "Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var milletimizin ayrılığa tahammülü yok" ifadelerini kullandı.

İKİ BELEDİYE BAŞKANI SAADET PARTİSİ'NE GİTTİ

İki belediye başkanı daha sonra Millet İttifakı'nın beş genel başkanının toplanacağı Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gitti. Kısa bir süre burada kalan iki belediye başkanı daha sonra buradan ayrıldı.

Beş liderin bugün Saadet Partisi'nde 14.00'te yapacağı toplantı, 15.00'e ertelenmişti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 3 Mart Cuma günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını “Kazanacak aday değil” iddiasıyla veto etmiş ve İmamoğlu ile Yavaş'a adaylık çağrısında bulunmuştu.

İki belediye başkanı da bu teklife olumsuz yanıt vermişti.

İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener ile görüşmesi cumartesi günü bekleniyordu. Ancak bu bilginin kulislere sızmasının ardından İYİ Parti cephesinden yalanlama gelmişti. Görüşmenin, CHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 'Aday Kılıçdaroğlu' vurgusunun yer alması nedeniyle iptal edildiği ileri sürülmüştü.

Söz konusu açıklamada “İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” denilmişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.