İstanbul Valiliği açıkladı: Selde 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği açıkladı: Selde 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği dün akşam İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Çağrı merkezlerine 3 bin 690 ihbar yapıldı.

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağışla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Buna göre, metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Selde, Başakşehir Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Yıldız Yurtseven, Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak'ta yaşayan 32 yaşındaki Gineli İraman Kebe vefat etti. 12 kişi de yaralandı.

KAMU KURUMLARI DA SELDEN ETKİLENDİ

Su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar da selden etkilendi. 112 acil çağrı merkezine 1150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını ihbarı yapıldı.

Su baskınlarında ilk belirlemelere göre 1754 ev ve işyeri etkilendi. Söz konusu bölgelerde mahsur kalan kimsenin olmadığı belirtildi.

Selden kısmen etkilenen Başakşehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi'nde ise sağlık hizmetleri verilmeye devam edildiği duyuruldu

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.