İHD: Her gün mayın taraması yapılan Kulp'ta nasıl patlama olur?

İHD: Her gün mayın taraması yapılan Kulp'ta nasıl patlama olur?

Kulp’ta ki patlamayla ilgili, her gün mayın taraması yapılan bir yerde meydana gelen patlamanın şüpheli olduğunu belirten İHD, tutuklamaların hangi delillere göre yapıldığını sordu.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 12 Eylül tarihinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından gizlilik kararı verilmesine karşın yayınlanan bazı haberlerden kısa bir süre sonra da, Kulp Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Ay ile Mehmet Fatih Taş, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, HDP Kulp İlçe Başkanı Abidin Karaman ile Mehmet Metin Ay gözaltına alınarak somut herhangi bir delil gösterilmeden tutuklandı.

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde de Kulp Belediyesi’ne kayyım atandığı açıklandı.

Saldırıyı kınayan ve yaşam hakkına yönelik tüm saldırılara karşı mücadeleye hazır olduğunu açıklayan İHD, Kulp halkının olayla ilgili merak ettiği soruları kamuoyu ile paylaştı.

İHD: HER GÜN YAPILAN MAYIN TARAMALARINA RAĞMEN PATLAMA NASIL GERÇEKLEŞTİ

Kulp’ta yaşanan gelişmelerin akıllara çok sayıda soru getirdiğini belirten insan hakları savunucuları, yetkililere Kulp'ta yapılan mayın taramalarını hatırlatıp patlama ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili sorular yöneltti:

  • İlçe sakinleri, olay günü dâhil olmak üzere hemen her gün askerlerce mayın taraması yapılmasına rağmen böyle bir patlamanın nasıl meydana geldiğini merak etmektedir.
  • Kulp Belediyesi Eşbaşkanları hangi delillere göre gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır?
  • Soruşturmanın gizli yürütülmesinin nedeni nedir?
  • Eşbaşkanlar sözkonusu patlamaya dair şüpheli sıfatı ile gözaltına alınmalarına rağmen kendilerine patlama hususu ile ilgili neden suçlama yöneltilmemiştir?
  • Olaya dair tüm kamuoyunu ikan edici adil bir soruşturmaya ilişkin Savcılık makamınca bir açıklama yapılacak mı?
  • Kişileri hukuki dayanak olmadığı halde hedef gösteren basın yayın organları hakkında yasal bir işlem yapıldı mı?

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.