HEDEP Sözcüsü açıkladı: Parti isminin yeni kısaltması ‘DEM Parti' olacak

HEDEP Sözcüsü açıkladı: Parti isminin yeni kısaltması ‘DEM Parti' olacak

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti isminin yeni kısalmasının “DEM Parti" olarak değiştirileceğini açıkladı. Doğan, "Partimizin mayası halklardır isimler değildir. DEM devrandır, DEM zamandır ve bu zaman kayyımlardan başlayarak değişecek" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Doğan, partisinin aldığı yeni kararlara dair önemli bilgiler paylaştı.

Doğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “HEDEP” kısaltmasına dair itirazına işaret ederek, parti isminin yeni kısaltmasının “HEDEP” yerine “DEM Parti" olacağını açıkladı. Doğan, "Partimizin mayası halklardır isimler değildir. DEM devrandır, DEM zamandır ve bu zaman kayyımlardan başlayarak değişecek" dedi.

"Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek" diyen Doğan, Yargıtay'ın kararını da şöyle eleştirdi:

"Biz çelmelere karşı seçeneksiz değiliz. En az 30 yıllık demokratik siyaset mücadelesindeki tecrübelerimizle sabit. Çok kez yeni parti kurmak zorunda kaldık ama Türkiye'nin demokrasi, adalet ve barış mücadelesinde iz bırakmayı başardık."

Partinin yeni kısa isminin anlamından da bahseden Doğan, şöyle konuştu:

"DEM, aynı zamanda nefes, söz, an ve zaman anlamlarıyla da bizi tarif ediyor. DEM devrandır, bu devran kayyımlardan başlayarak değişecek. Kayyımları göndermemize kısa süre kaldı."

Doğan, adaylık başvurularını da 20 Aralık'a kadar uzattıklarını söyleyerek özellikle gençlerin ve kadınların aday olmasını istediklerini söyledi.

Öte yandan partinin sosyal medya hesabından da "Biri kısaltma mı dedi? Rahat olun geliyoruz!" başlığıyla bir video paylaşıldı.

DEM Parti, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "15 Ekim'deki kongremizde HEDEP olarak belirlediğimiz kısa ismimizi, iktidarın aparatı olan yargının oyunları ve hukuksuzlukları nedeniyle #DEMParti olarak değiştirdik. Dem Dema Azadiyê ye!" ifadelerini kullandı.p

HDP, Anayasa Mahkemesinde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı. Seçimlerin ardından yapılan kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi. Ancak bu karar Yargıtaydan döndü. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, aynı olmasa da 1991'de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı.

Karar, HEDEP'e bildirildi ve partiden kısaltmanın değiştirilmesi istendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum