HDP'nin 2.Olağan Büyük Kongresi başladı

HDP'nin 2.Olağan Büyük Kongresi başladı

HDP'nin 2.Olağan Büyük Kongresi Ankara'da binlerin katılımıyla başladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), 2. Olağan Büyük Kongresi için binlerce kişi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanmaya başlandı.

Kongreye kadınlar, giydikleri rengarenk yöresel kıyafetleriyle renk kattı. Kongreye bin 49 delege katılıyor.

Seyyar satıcıların salonun bulunduğu alana girişlerine izin verilmezken, HDP tarafından kurulan büyük çadırda, yurttaşlar yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Yine yurttaşların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için salon dışında da seyyar lavabolar kuruldu. 

Yurtdışından da aralarında Alman Sol Parti, Brezilya Sosyalist Partisi, İsveç Sosyal Demokrat Partisi, Syriza, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin partisi Fransa Sosyalist Partisi, Kıbrıs'tan AKEL gibi çok sayıda siyasi partinin yanı sıra dünya çapında 19 kurumun temsilcileri kongreye katıldı.

40'a yakın ülkenin Türkiye büyükelçiliklerinden üst düzey diplomatlar konuklar arasındaki yerini aldı. Federal Kürdistan'dan KDP, YNK, ve Goran Hareketi başta olmak üzere siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Federal Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed de kongreye gelen isimlerden oldu.

Konuklar için de simültane sistemi konulan salonda konuşmalar Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak anlık olarak çevriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.