HDP'den 'Sakarya' açıklaması

HDP'den 'Sakarya' açıklaması

Saldırıda 43 yaşındaki Kadir Sakçı yaşamını yitirirken, 16 yaşındaki oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralanmıştı.

HDP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Oluç, Sakarya Valiliği'nin "etnik bir nedenden kaynaklanmadığını" ileri sürdüğü, 43 yaşındaki Kadir Sakçı yaşamını yitirdiği, 16 yaşındaki oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralandığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamasında "Kadir Sakçı’ya rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı Burhan Sakçı’ya ise acil şifa diliyoruz" diyen Oluç'un açıklaması şöyle:

AKP-MHP ittifakının uyguladığı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı politikalar ortak yaşam zeminini dinamitliyor. Siyasal, kültürel ve tarihsel sorunları içeride ve dışarıda savaş ve çatışma yoluyla çözme arayışı, yüzlerce yıllık ortak yaşamı zehirliyor. İktidarın Kürt fobisi ve düşmanlığı üzerinden yükselttiği söylem ülkeyi tehlikeli bir noktaya sürüklüyor. 

Kürtçe’nin kamusal alanda yasaklanması, Meclis’te bile taciz ve saldırı gerekçesi yapılması, Kürtler “ülkeyi bölecek” söyleminin sürdürülmesi, Kürtçe müzik dinleyen ve türkü söyleyenlere saldırılara sessiz kalınması ve birçok benzer örnek sıradan insanları bu tür cinayetlere sevk etmektedir. Aynı aileden bir kişinin yine Sakarya’da ırkçı bir saldırı sonucu iki yıl önce katledilmesi de iktidar politikalarının toplumsal yaşamda yarattığı tehdit ve tehlikenin büyüklüğünü göstermektedir. (T24)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.