HDP İstanbul kongresinde binler toplandı: Üçüncü yol tek seçenek

HDP İstanbul kongresinde binler toplandı: Üçüncü yol tek seçenek

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, kongreyi Garibe Gezer’e adadıklarını belirterek, herkesi HDP’yi büyütmeye ve daha çok çalışmaya çağırdı.

690x450nc-ist-12-12-2021-hdp-istanbul-il-kongresi-yeniler2.jpgHalkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, “Şimdi HDP Zamanı” şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Kongreye, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Barış Anneleri Meclisi, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), EMEK Partisi, Sol Parti, Halklevleri, Köz Gazetesi, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri katıldı.

690x450nc-ist-12-12-2021-hdp-istanbul-il-kongresi-yeniler1.jpg

 Kongre salonu etrafında geniş güvenlik önlemleri alan polis, salona geçenlerin üzerini arayarak içeri aldı.

PANKARTLAR ASILDI

Kongrenin gerçekleştirildiği salona, “Genç başladık genç başaracağız”, “Kadınlar özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlı”, “Kayyum rejimi değil halkın iradesi için İstanbul’da HDP zamanı”, “Kadına özgürlük ve eşitlik için İstanbul’da HDP zamanı” pankartları asıldı.

Binlerin hınca hınç doldurduğu salonda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride tepki gösterildi. Salonda sık sık "Selam selam, İmralı'ya bin selam", “Direne direne kazanacağız”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Şehit namırın” sloganları atıldı.  

BULUT: UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN VARIZ

Kongre, divan seçimi ve saygı duruşuyla başladı. Ardından HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Kongreye katılanları selamlayan Bulut, Garibe Gezer ve Deniz Poyraz’ı andı. Yaşamını yitirenlerin yerine mücadeleyi üstlendiklerini ifade eden Bulut, “Cezaevlerinden tutulan binlerce mücadele yoldaşımızın yürekleri burada. Bizlerin aldığı bu bayrak ülkeye mutluluğu, adaleti, özgürlüğü getirecek. Bu ülkeye özgürlük, adalet ve demokrasi getirecek ve bu makus talihi değiştirecek olanlar bizleriz, HDP’dir, ezilen bütün haklar, katledilen Kürtler, Alevilerdir, yok edilmeye çalışılan LGBTİ’lerdir, yoksullaştırılan emekçilerdir, doğayı katledenlere karşı direnen ekoloji kurumlarıdır. İşte bütün bunlar HDP’dir ve bu yapısıyla faşistleri ve bu karanlık yapıyı savunanları korkutuyoruz. Onlara dert olmaya devam edeceğiz, sokaklardan çekilmeyeceğiz, değiştirmeye devam edeceğiz. Korksunlar; önümüzdeki yüzyıl kadınların yüzyılı. Kadın kazanımlarını asla kaybetmeyeceğiz. Burada umudu görüyoruz, özgürlük için sokaktayız, yitirdiğimiz yoldaşlarımız için sokaktayız. Umutluyuz, çünkü bu düzeni değiştirebileceğimizi biliyoruz. Birlikte yol aldığımız, mücadele ettiğimiz tüm yoldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bitirirken diyoruz ki mutlaka ama mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

AVCI: GARİBE GEZER’E ADIYORUZ

Ardından Covid-19 salgınına yakalandığı için kongreye katılamayan İl Eş Başkanı Erdal Avcı, mesaj gönderdi. Avcı mesajında, kongreyi Garibe Gezer’e adadıklarını belirterek, herkesi HDP’yi büyütmeye ve daha çok çalışmaya çağırdı.

İl Eş Başkanlarının konuşmasının ardından HDP’nin sokaklarda verdiği mücadeleden kesitler sunan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kongrede konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, kongreye binlerce kişinin akın ettiğini belirterek, “Partimizin bundan sonraki yürüyüşü bundan sonra çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Bunun kanıtı binlerin desteğidir” dedi.

690x450nc-ist-12-12-2021-hdp-istanbul-il-kongresi-yeniler5.jpg

MÜCADELE VURGUSU

HDP’ye yönelik saldırıların mücadelelerini büyüteceğini vurgulayan Demir, “Kürt hareketinin, devrimcilerin iradesi, HDP içinde birleşmiştir. Türkiye sosyal, siyasal ve ekonomik derin bir kriz yaşıyor. Bunun temelleri yıllardır yürütülen tekçi ve statükocu politikalarla atıldı. Bu statüko ‘Kürdistan’ın inkarı üzerine’ kuruldu. Bu yıl ki bütçeyi belirleyen MGK’nin kendisidir. Savaş bütçesiyle halkları yalnızlaştıran bu rejime karşı, Türkiye’nin bütün devrimcileri mücadeleyi büyütmek zorundadır” diye konuştu. 

ÜÇÜNCÜ YOL TEK SEÇENEK

Baskı ve saldırılara karşı Üçüncü Yol’un önemine değinen Demir, “Üçüncü Yol; eşitlikçi ve özgürlükçü bir seçenek ve tek seçeneğimizdir. Bundan ısrarlı ve kararlı olmalıyız. Halklar değişim için mücadele etmeyenlere hesabını soracaktır. Bu mücadeleye ağır bedeller ödendi. Ağır bedel ödeyen yoldaşlarımızın sesiyiz. Bizler Deniz Poyraz’larız, Garibe Gezerleriz, Berkin Elvanlarız. Yolumuz özgürlük ve devrim yoludur” diye belirtti.

Ma Müzik Grubu ile Bajar’ın da konser vereceği kongrede, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşacak.

690x450nc-ist-12-12-2021-hdp-istanbul-il-kongresi-yeniler4.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.