HDP, Antep’te Alevilere yönelik IŞİD’in saldırı hazırlığını sordu

HDP, Antep’te Alevilere yönelik IŞİD’in saldırı hazırlığını sordu

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep’te gözaltına alınan IŞİD üyesinin üzerinde Alevi Kültür Dernekleri ve Cemevinin farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarının bulunduğuna dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, 21 Ağustos’ta Antep’te yaşanan katliamın ardından, Alevi Kültür Dernekleri’ne ait Cemevine IŞİD tarafından bombalı saldırı olacağı istihbaratı iddiasını Meclis’in gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi veren HDP’li Toğrul, Antep’te gözaltına alınan IŞİD üyesinin üzerinde Alevi Kültür Dernekleri ve Cemevinin farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarının bulunduğunu anımsatarak, “Kolluk kuvvetlerinin incelemesinde ve gözaltına alınan şahsın sorgusunda, Cemevine yönelik saldırı hazırlığı içerisinde olunduğu saptanmıştır” dedi.

IŞİD ve benzeri örgütlerin, Alevi yurttaşlara yönelik bir saldırı hazırlığı içerisinde olduklarının daha önceki süreçlerde de kamuoyuna yansıdığını belirten Toğrul, Bakan Soylu’dan özetle şu sorulara yanıt vermesini istedi:

* Antep ve Türkiye genelinde alevi derneklerinin güvenliğini sağlamak amacıyla ne gibi tedbirler alınmıştır?

* Olası bir saldırının gerçekleşmemesi için Bakanlığınızca gerekli önemler alındı mı?

* Son yıllarda Cemevleri veya Alevi kültür derneklerinden, güvenlik birimlerine koruma talebiyle kaç başvuru yapılmıştır?

* Antep’te Alevi kültür dernekler ve ibadethanelerine yönelik bombalı saldırı olacağı ihbarından sonra IŞİD’e yönelik kaç operasyon yapıldı, eğer yapıldıysa da kaç kişi gözaltına alındı ve bunlardan kaçı tutuklandı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.