Hasan Güzel başkan seçildi

Hasan Güzel başkan seçildi

DTP) Hakkari İl Başkanlığı'nın 1. Olağanüstü Kongresi yapıldı.Hasan Güzel bir süreden beridir geçici olarak yürüttüğü DTP İl Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanlığı'nın 1. Olağanüstü Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede, Hasan Güzel bir süreden beridir geçici olarak yürüttüğü DTP Hakkari İl Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP Meclis Üyesi Şilan Eminoğlu, ilçe teşkilat başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından, DTP İl Başkanlığı görevini geçici olarak yürüten Hasan Güzel bir konuşma yaptı.

DTP İl Başkanlığı'nın boşalmasıyla birlikte kendisinin yaklaşık 7 aydan beridir bu görevi vekaleten yürütmekte olduğunu belirten Güzel, bu süre zarfında partinin tüm çalışmalarını büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında, 2008 yılına girerken bölge üzerindeki politik ve askeri savaşın daha da yaygınlaştırıldığını görmekte olduklarını söyledi.

Bunun 2008 yılında bölge üzerindeki çatışmanın çok daha yoğun olacağını göstermekte olduğunu ifade eden Kurt, 'Edi Bese' (Yeter artık) Kampanyası'nı destekleyerek ülkede bir barış havası yakalamak istediklerini belirtti.

Kurt, "Partimizin Meclis'e girmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü için fırsat olmuştur. Ancak AK Parti hükümeti ile Genelkurmay, Kürt sorununda demokratik çözümü bastırarak teslim alma politikasını hedef almıştır. Bunun akabinde Genel Başkanımız Sayın Nurettin Demirtaş siyasi bir kararla tutuklanmıştır" iddialarında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporu okundu. Divan Başkanlığı'nı DTP Meclis Üyesi İzzet Belge, katip üyeliklerini ise DTP Çukurca İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Kanar ve Belediye Genel Meclis üyesi Mehtap Daştan Demirel'in yaptığı kongrede tek liste halinde seçime geçildi.

105 delegenin oy kullandığı kongre sonucunda bir süredir DTP İl Başkanlığı görevini yürüten Hasan Güzel yeniden DTP İl Başkanlığı'na seçildi. Kongrede, yönetim kurulu asil üyeliğine 10, yedek üyeliğine 10, disiplin kurulu asil üyeliğine 5, yedek üyeliğine 3, kurultay delegeliğine de 6 kişi seçildi.

Kongredeki seçimin ardından Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ve beraberindekiler, vatandaşlarla birlikte canlı müzik eşliğinde halay çekti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre olaysız bir şekilde sona erdi. (İha)