Hakkari'de yağış hayatı olumsuz etkiledi

Hakkari'de yağış hayatı olumsuz etkiledi

Hakkari'de 2 gündür aralıksız süren yağışlar nedeniyle Hakkari-Van karayolunun ulaşıma kapanması sonucu kaza yaşanırken, sel felaketinde birçok ev ve ahır sular altında kaldı.

Hakkari'de 2 gündür etkilin olan yağışlar beraberinde toprak kayması ve sel felaketini getirdi. Aşırı yağışlardan dolayı Hakkari, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve Van karayollarında bulunan birçok noktada sel ve aşırı yağışlardan kaynaklı yollar ulaşıma kapandı. Yine Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Zereni köyü yakınlarında trafik kazası meydana geldi. 

KAZA SONUCU 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Yaşanan kaza sonrası bölgeye çok sayıda Jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olası kaza ve selden kapanan yolların açılması için 11’nci bölge Karayolları bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Zereni köyü yakınlarında yaşanan zincirleme kazada yaralananların Yüksekova ve Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin ise Şemdinli nüfusuna kayıtlı Azad Keser, Şehrinaz Keser ve Hasan Apak olduğu belirtildi.

İLÇE YOLLARI HEYELAN NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI 

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Sorê köyü, Yüksekova ve Yeni Köprü mevkiinde bulunan her iki alanda heyelan nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yolda yürüten çalışmalar yapan yoğun yağışlardan kaynaklı Karayollarına bağlı ekipleri tarafından yürütülen yol temizleme çalışmaları yetersiz kaldı.

690x450nc-hkr-12-04-2023-colemerg-yagislar-sel-kaza1.jpg

EV VE İŞ YERLERİNİ SULAR BASTI

Kent merkezine bağlı Merzan Mahallesi’nde yaşayan 7 kişilik Acar ailesinin yaşam sürdürdüğü ev sular altında kaldı. Evde bulunan teknolojik ve diğer ev eşyaları su basması nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yine kent merkezi başta olmaz üzere kente bağlı diğer ilçelerde de iş yerlerinde yetersiz ve iyi yapılmayan alt yapıdan kaynaklı sular altında kaldı. 

690x450nc-hkr-12-04-2023-colemerg-yagislar-sel-kaza3.jpg

HAYVANLARIN BULUNDUĞU AHIR SULAR ALTINDA KALDI 

Hakkari merkezde ise yağışlar nedeniyle elektrik direkleri devrildi. Çukurca ilçesine bağlı Emir Şaban Mahallesi’nde küçükbaş hayvanların içinde tutulduğu ahırı su bastı. Mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla küçükbaş hayvanlarını su basan ahırdan kurtararak, ahıra doğru akan suyun önünü kesmek için suyun yönünü değiştirmeye çalıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.