Hakkari ve Yüksekova'da Dem Parti kutlamaları

Dem Parti, Hakkari ve Yüksekova'da belediyeleri kazandı. Sokağa dökülen partililerin kutlaması gece yarısına kadar sürdü.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzlerce kişi sokaklara döküldü ve coşkuyla kutlama yaptı. Dem Parti, Hakkari merkezde 14,382 oy alırken, Ak Parti 13,732 oy aldı. Yüksekova'da ise Dem Parti, ezici bir üstünlükle 21,591 oy alırken, Ak Parti sadece 2,784 oy elde edebildi.

Dem Parti yetkilileri, halkın gösterdiği destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, Ak Parti'nin baskıcı taktiklerinin boşa çıkarıldığını savundular.

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerindeki havai fişekli kutlamalar sırasında sokaklarda zafer konvoyları düzenlendi.

Hakkari Merkez'deki kutlamalar sırasında Dem Parti Hakkari Belediye Eşbaşkanı Adayları Viyan Tekçe ve Sıddık Akış birer konuşma yaptı.

Mehmet Sıddık Akış, belediyeye geçtiklerinde verdikleri sözleri esas alarak, belediyeyi eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceklerini belirterek, "Seçimde ne söz verdiysek bir bir tutacağız. Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hep beraber yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.