Hakkari ve ilçelerinde 3 bilişim laboratuvarı açıldı

Avrupa Birliği destekli "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor Projesi" kapsamında Hakkari İl Merkezi ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde kurulan bilişim laboratuvarlarının açılışı yapıldı.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan laboratuvarın açılış törenine video konferans yoluyla katılarak konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, projenin istihdam açısından önemli olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından uygulanan projeden söz eden Çelik, şöyle konuştu: "Gençlerimize kursa katılım sağladıkları için teşekkür ederim. Bu önemli bir proje mümkün olduğunca burada belge almak değil, projenin amacı olan grafik tasarım, 3D animasyon, web sitesi geliştirme yönleri, robotik kodlama gibi birçok alanda kendinizi geliştirin. Bunları kendinize kattığınızda çok kolay istihdam edilebilirsiniz. Otomasyon sistemlerinin çok yaygınlaştığını görüyoruz. Bilgisayar, yazılım, otomasyon ve tasarım konularında çok kolay iş bulunacağını düşünüyorum. 220 bin avroluk bir proje. Katma değeri yüksek bir alan. Kursların sonunda 270 kadar kursiyerimiz bu alanlarda yetenek kazanacak. Projenin kentimize katkı sağlayacağını düşünüyorum."

e7fd7ed5-8357-40f7-a1ad-d7ffd9e6fc66.jpg

Projenin Koordinatörlüğünü yapan Dr. Öğretim Üyesi Murat Koca da Hakkari genelinde işsizler, kadın, engelli ve öğrencilerin istihdam edilebilirliğini teşvik etmek maksadıyla projeyi hazırladıklarını söyledi.

Proje dahilinde katılımcılara hafta içi sistem yönetim, 3D grafik animasyon, siber tehdit istihbaratı, android ile mobil programlama ve girişimcilik eğitiminin verileceğini belirten Koca, "Hafta sonları ise lise öğrencilerine robotik kodlama, bilginin yapay zeka ile modellenmesi, yapay zeka ile problem çözme eğitimi verilecek. Ayrıca farkındalık artırma etkinlikleri olan drama ile sahneleme ve sosyal medya yöntemleri kapsamında 4 bin 200 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Projemiz başvuru yapılan 500 proje içinde desteklenmeye hak kazanan 33 projeler arasına yer aldı" dedi.

Eş zamanlı olarak Yüksekova'da yapılan törene Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Halk Eğitimi Müdürü Atilla Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan da katıldı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum