Hakkari Merkez'de 2024 Newroz'u halaylarla kutlandı

Hakkari'nin ilk Newroz etkinliği Hakkari Merkez'de yapıldı. Etkinlikte sahne alan Lawje'nin şarkılarıyla Hakkarililer halay çekerek kutlama yaptı.

Hakkari Merkez'de Newroz, Tekser Otogar alanında yapıldı. Sümbül Dağı eteklerinde kutlanan etkinliğe kadınlar yöresel kıyafetleri ile katıldı. Dem Parti'nin flamaları ile süslenen alana girmek isteyenler kontrol noktasından alana üst araması yapıldıktan sonra alındı.

whatsapp-image-2024-03-17-at-13-34-14-001.jpeg

"Büyük cevabı sandıklarda vereceğiz"

Etkinlikte Newroz ateşini DEM Parti milletvekilleri Sırrı Sakık, Vezir Parlak, Onur Düşünmez halkla birlikte yaktı. Ateşin yakılmasının ardından konuşan DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, “Kürt halkı inançlı, onurlu bir halktır. Bizler onurlu duruşumuz ve çalışmalarımız ile en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz ” dedi.

whatsapp-image-2024-03-17-at-15-54-44.jpeg

"Newroz’un coşkusunu 31 Mart’a taşıyacağız"

Şahin'in konuşmasının ardından DEM Parti Hakkari Belediye Eşbaşkan adayları kitleyi selamladı. Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe, kadınların bu seçimi daha fazla sahiplenmesi gerektiğini belirterek, "Newroz’un coşkusunu 31 Mart’a taşıyarak büyük bir zaferle kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra müzik grubu Lawje sahne aldı. Kutlamaya katılan vatandaşlar Lawje’nin şarkılarıyla uzun halaylar oluşturdu.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.