Hakkari İl Seçim Kurulu Dem Parti'nin Esendere itirazını reddetti

Hakkari İl Seçim Kurulu Dem Parti'nin Esendere itirazını reddetti

Hakkari İl Seçim Kurulu, Dem Parti Esendere Belediye Başkan Adayı Fatih Safalı'nın yaptığı itirazı reddetti.

Dem Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'nin kazandığı Esendere'de taşımalı olarla usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na seçimin yenilenmesi yönünde itirazda bulunmuştu. Dem Parti'nin itirazını değerlendiren Yüksekova İlçe Seçim Kurulu kararını verdi. Kurul, yapılan itirazı reddetmiş, Dem Parti Adayı Safalı itirazı İl Seçim Kurulu'na taşımıştı.

İl Seçim Kurulu: Seçmen kayıtları 1 Ekim 2023'ten önce yapılmış

İl Seçim Kurulu yaptığı değerlendirmede, Dem Parti'nin taşımalı seçmen suçlamasıyla ilgili, "1 Ekim 2023 tarihinden önce kayıtların olduğu anlaşılmıştır. 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakında kanunun 112. maddesinde de itirazın şekli ve itirazda aranacak koşullar belirtilmiştir. Bu maddeye göre somut delil ve gerekçe göstermeyenlerin itirazlarının incelenmesine yasal olanak bulunmamaktadır. Bu nedenle Yüksekova İlçe Seçim Kurulu başkanlığının ilgili karar usul ve yasaya uygun olduğunu ve muterizlerin itirazlarının reddine karar verilmesi gerekmektedir. Yukarıda yazılan gerekçelerle itirazın reddine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Red kararıyla ilgili Yüksekova Haber'e açıklama yapan Dem Parti Esendere Belediye Eşbaşkan adayı Fatih Safalı, itirazlarını bir üst merci olan Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.