Google, Hangouts'un SMS desteğini kaldırıyor

Google, Hangouts'un SMS desteğini kaldırıyor

Google, Hangouts'u kurumsallaştırıyor. Uygulamanın SMS desteği ortadan kalkıyor.

Google, bir süredir popüler mesajlaşma uygulaması Hangouts’u kurumsal bir platforma dönüştürme çabası içinde. Daha önce uygulama üzerinde bir takım değişiklikler yapacağını duyuran şirket, yenilikleriyle Hangouts’u ana mesajlaşma uygulaması haline getiren kullanıcıları üzecek gibi görünüyor.

Hangouts, SMS desteği sayesinde birçok kullanıcı tarafından internet üzerinden yapılan görüşmelerin yanı sıra ana mesajlaşma uygulaması olarak kullanılıyordu.

Kullanıcılar bir yandan Hangouts üzerinden görüşmelerini gerçekleştirebilirken, diğer yandan gelen SMS’leri yine uygulama üzerinden görüntüleyebiliyor ve cevaplayabiliyorlardı.

HANGOUTS’TAN ‘SMS’ TARİHE KARIŞIYOR

Google, ilk olarak G-Suite kullanıcılarına gönderilen ve daha sonra Reddit’te ortaya çıkan bir e-posta ile Hangouts uygulamasının SMS desteğini 22 Mayıs tarihinde sonlandıracağını açıkladı.

Yani, kullanıcılar 22 Mayıs tarihinden sonra Hangouts’u, hem bir Google mesajlaşma uygulaması hem de metin mesajı uygulaması olarak kullanamayacaklar.

Google’ın, son dönemde Hangouts’u daha kurumsal bir platform haline dönüştürmek için çalışmalar yürütmesi, bu kararın alınmasında başlıca sebeplerden birisi olarak gösteriliyor. (Kaynak: Shiftdelete.net)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.