Geri sayım başladı: Emek Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’tan önce açıklayacak

Geri sayım başladı: Emek Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’tan önce açıklayacak

HDP ve içinde yer aldığı Emek Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’tan önce açıklanması bekleniyor.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Meclis’te bir grup gazetecinin cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacakları ile ilgili sorusunu yanıtladı. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Buldan, soru üzerine adaylarını açıklamak için Millet İttifakı’nın 13 Şubat toplantısını bekleme gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi, "13 Şubat öncesi açıklarız. Muhtemelen şubat ayının ilk haftası olur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Meclis Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde kadın cumhurbaşkanı mesajı vermiş, "Eş başkanlık modelimiz kadınlar için tarihsel bir kazanım oldu. Şimdi hedef büyütme zamanıdır. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir kadını cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsanız, bunu başaracağınız yegâne parti, kadın partisi HDP ve kadın ittifakıdır" demişti.. Adı en çok konuşulan siyasetçi ise cezaevinde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.