Fırat: Arınç'ın başlattığı tartışma AKP içerisinde açıktan tartışılamaz

Fırat: Arınç'ın başlattığı tartışma AKP içerisinde açıktan tartışılamaz

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe'den haberinin olmamasının mümkün olmadığını belirterek, "Ben inanıyorum ki bu günkü durumdan memnun olmayan birçok AKP'li vardır" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı bir televizyon programında Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili "Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum" sözlerini değerlendiren HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı'ndan haberdar olmamasının mümkün olmadığını belirtti. 

Fırat, Erdoğan'ın Dolmabahçe'nin bütün safhalarında hatta oradaki oturma düzene dâhil müdahale ettiğini ve oturma düzeninde çıkan krizde kendisine sorulduğunda "Bu büyük bir gündür bunun üstünde durulmaz" dediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı'nı inkar ettiğinde, dönemin Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın çıkıp açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Fırat, Arınç'ın daha öncede buna benzer çıkışları olduğunu söyledi.

Fırat, şöyle devam etti: "Bir çatlak olduğu andan itibaren AKP içinde bulunan milletvekillerinin milletvekilliğinden vazgeçmesi lazım. Buda birçok vekil için kolay olmayan bir karardır. O bakımdan ben inanıyorum ki bugünkü durumdan memnun olmayan birçok AKP'li vardır ancak milletvekillerini belirleyen Davutoğlu değil Cumhurbaşkanı'dır. Bülent beyin başlattığı bu tartışma bu çevreler içerisinde açıktan tartışılamaz. Bu anlamda kısa sürede bir çatlağın olacağı kanısında değilim" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.