Facebook'u 'arkadaşlık' vurdu: Hisseler tepetaklak!

Facebook'u 'arkadaşlık' vurdu: Hisseler tepetaklak!

Zuckerberg, kullanıcıların ana sayfasına daha az reklam göndereceğini açıklayınca 3,3 milyar para kaybetti. Facebook borsada yüzde 4,4 düşüş yaşadı.

Facebook’ta daha az reklam, daha çok özel ileti vaat eden Mark Zuckerberg 3.3 milyar dolar para kaybetti.

FACEBOOK’UN HİSSELERİ DÜŞTÜ

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde sitenin haber kaynağında artık markaların verdiği reklamların yerine insanların arkadaşları ve ailesinden gelen iletilerin öne çıkarılacağını açıkladı. Zuckerberg’in bu duyurusu kullanıcıları memnun ederken, firmayı borsada zora soktu. Şirketin hisse değeri yüzde 4.4 oranında düştü.

Hisselerde yaşanan düşüşle birlikte, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Zuckerberg’in serveti de 3.3 milyar dolar azalışla 74 milyar dolara geriledi. Zuckerberg böylece dünyanın en zengin 4. kişisi unvanını da kaybederek 5. sıraya indi. 4. sıraya ise İspanyol Amancio Ortega yerleşti. 2012’de Facebook’u halka açan Zuckerberg’in şirkette yüzde 17 hissesi bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.