Facebook webcam'den sizi izleyebilir!

Facebook webcam'den sizi izleyebilir!

Facebook'un aldığı patent tartışmalara yol açtı. İddiaya göre Facebook, patent ile webcam'lere erişim sağlayıp kullanıcıları izleyebilecek.

Facebook’un 2015 yılında aldığı, insan duygularını anlayabilen patent tartışmalara yol açtı. İddiaya göre, söz konusu patent sayesinde yüz tanıma algoritması telefonların ön kamerasını kullanarak kullanıcıların yüzünü algılıyor ve duygularını tahmin etmeye çalışıyor.

CBInsight’a göre bu patent, Facebook’taki bir içeriği gördüğünüzde sizden habersiz ön kameranızdan yardım alacak ve yüz ifadenizi kontrol ederek duygunuzu analiz edecek. Böylelikle hangi içerikte ne tür tepkiler oluştuğu anlaşılacak. Örneğin, bir arkadaşın paylaştığı fotoğrafa gülümsüyorsanız, algoritma haber kaynağınızda arkadaşınızın o tarz resimlerine benzer daha fazla içerik üretecek.

Bu haberin ardından Facebok’un kurucusu Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz yıl webcam’ini bantlamasını yenidnen gündeme getirdi. Zuckerberg’in geçtiğimiz yıl paylaştığı bir fotoğrafta webcam üzerine bant taktığı görülmüştü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.