Erzurum için de daha OHAL kararı alındı!

Erzurum için de daha OHAL kararı alındı!

Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi iller için alınan ve eleştirilen 'olağanüstü hal uygulaması' kararının bir benzerinin Erzurum için de alındığı ortaya çıktı.

Polislere "zamanı, mekanı ve şüphelisi belli olmayan şekilde her türlü arama ve el koyma yetkisi" veren ve OHAL uygulaması olduğu gerekçesiyle eleştirilen kararın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerin ardından Erzurum için de alındığı ortaya çıktı. Adli kaynaklar, bu kararın “Hukuk devleti içerisinde normal sayılabilecek bir karar olmadığını” ifade ediyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin talebi üzerine tüm Erzurum’da polise, “zamanı, mekanı ve şüphelisi belli olmayan şekilde Erzurum 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından her türlü arama ve el koyma yetkisi” verildiği ortaya çıktı. Polis, mahkeme kararını gerekçe göstererek kişileri ve mekanları arama, araçları durdurma ve el koyma fiillerini uygulayabiliyor. Yerel seçimlerden 2 gün önce alındığı anlaşılan kararın gerekçesinde ise geçmiş tarihlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere yer verilmesi dikkat çekiyor. Savcılık kaynakları, geçmiş tarihli bu operasyonlarda elde edilen bu bulgulara, alakası olmadığı halde bu son kararda yer verilmesinin, “arama ve el koyma yetkilerini normalleştirmeye dönük bir girişim” olarak yorumluyor.

Benzer bir karar Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir’de de verilmiş, itiraz üzerine üst mahkeme verilen her türlü arama yetkisi kararını kaldırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.