Van’da işten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu

Van’da işten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu

Van'da işten çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde çadır kurarak eylem başlattı.

DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, çok sayıda işçinin iş akdine son verdi. Van Büyükşehir Beldiyesi Eşbaşkanları, işten çıkarmaları, "kayyım döneminde yapılan tahribatlarla belediyeyi zarara uğratma çabalarını boşa çıkarma ve yapılan hukuksuz işlemleri düzeltme adına" yapıldığını açıklamıştı.

İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde eylem başlattı. İpekyolu Belediyesi önünde çadır kuran işçiler, verilen karara tepki göstererek işlerine geri dönmek istedi.

Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, belediyelerde herkesin kendi tanıdığını işe aldığını belirterek bu durumun Türkiye'nin her yerinde olduğunu söyledi. Akdeniz, "İşten çıkarılan işçilerin işe gelmediği gibi söylemler vardı. Bu doğru değil ve işçilerimizin buna ihtiyacı var. Her birinin farklı farklı hikayeleri var" ifadelerini kullandı.

Van’da işten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu

Büyükşehir Belediyesi tarafından dün yapılan açıklamada, "Gerek her iki şirketimiz, gerekse de Van Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi olarak, en temel yaklaşımımız çalışanlarımızın, emekçilerimizin hakkını, hukukunu korumaktır. Daha önce kayyım döneminde işlerine son verilen binlerce işçi ve memurun yaşadığı trajediyi görmeden, bugün belediyeyi ve şirketlerimizi tamamen zarara uğratmaya dönük gerçekleşen bir girişimin önüne geçtiğimiz için bizlere yönelik gerçekleşen bu algı operasyonunu kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Ayrıca halkımızın bu yönlü yalan haberlere itibar etmemesini istiyoruz. Bundan sonra da daha güzel bir Van, daha etkin çalışan bir belediye yönetimi sözümüzü yineliyoruz. Bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan halkımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz" denilmişti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.