Erdoğan'dan muhalefete: Dikta heveslisi zihniyet

Erdoğan'dan muhalefete: Dikta heveslisi zihniyet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde muhalefet için "Öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta hevesli bir zihniyet" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın'da düzenlediği mitingde konuştu.

Aydın'da coşkuyla karşılandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine kabına sığmayan, coşkun ırmaklar gibi akan bir Aydın görüyorum karşımda. Bu Aydın isterse, bu defa sandıkları bir başka patlatır. Sokaklara, caddelerde taşan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum. 14 Mayıs'tan zaferle çıkmamız gerekiyor. Hazır mıyız, sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerini de sandığa gömüyor muyuz? Sizin bu heyecanınız, bu aşkınız var ya bu işin bittiğini haber veriyor" ifadelerini kullandı.

'BUNLAR UYUŞTUCU KAÇAKÇISI'

Türkiye'nin IMF'ye borcunu 2013'e kadar ödediğini belirten Erdoğan, "Bu CHP ne diyor, 'IMF'den borç alın da biraz rahatlayalım.' 'Gerek yok, biz bize yeteriz' dedik ve o gün bugün 10 sene geçti. Biz IMF'den bir Allah'ın kuruşunu almadık. Ama bunlar Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacağını söylüyor. Bunlar tefeci, bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Bunlardan size yar olmaz ama bununla benim halkımı kandırmaya çalışıyorlar. İşte, pazar günü bunlara dersi vermeye hazır mıyız? 21 yıldır kimsenin özgürlüğüne, hayat tarzına, giyimine, kuşamına karışmamış kuşatıcı bir siyasi iradeden yana olduk ya da öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta hevesli bir zihniyeti seçeceğiz" dedi.

'27 MAYIS'IN RÖVANŞINI ALIYOR MUYUZ?'

Aydın'ın 27 Mayıs darbesinden sonra idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in memleketi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Merhum Menderes ömrünü ülkemizin demokratikleşmesine, gelişmesine, güçlenmesine ve kalkınmasına adamış büyük bir devlet adamıydı. Adnan Menderes'i idama götürenler kimlerdi, o günün CHP'si. Şu andakilerin ondan farkı var mı? Aynı. 14 Mayıs 1950, Menderes'in, 'Yeter, söz milletindir' diyerek başladığı yolculuğu 27 Mayıs darbesiyle maalesef son buldu. 27 Mayıs sıradan bir darbe asla değildir. 27 Mayıs her şeyden önce 14 Mayıs'ın bir rövanşıdır. Şimdi pazar günü bu rövanşı alıyor muyuz? Öyleyse çok çalışacağız. 27 Mayıs milletten asla yüz bulamayan CHP'yi tank namlusuyla iktidara getirme operasyonudur" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.